Framtidens Entreprenör 2023

Charlotte Ljung, grundare och vd för Endbright, vinnare Framtidens Entreprenör 2022

Ansökan till Framtidens Entreprenör 2023 har nu stängts. Om du har skickat in din ansökan till tävlingen kommer du att få besked om ditt företag har gått vidare senast den 11 oktober. Tack för ditt intresse och vi ser fram emot att meddela dig resultatet.

Om tävlingen

l SvD:s och Carnegies gemensamma tävling Framtidens Entreprenör är en tävling som alltsedan starten 2014 har lyft fram en mängd affärsidéer som senare fått lyftkraft. Till exempel appen som löser matbrist, mjukvaran som sparar vatten, plåstret som fäster på fuktigt underlag och ett nytt system för pantning. Varumärken som Bower, Vinden, Tibber, Stockfiller, Furhat, &Frankly och Karma har alla tävlat i Framtidens Entreprenör.

Företagen som deltar i tävlingen får en betydande exponering och möjlighet att presentera sin idé för en investeringsgrupp bestående av ett hundratal privata och professionella investerare som är en del av Carnegies nätverk.

En studie från Handelshögskolan visar att 90 procent av de som tävlat genom åren förblir verksamma, och att över hälften expanderar geografiskt. De flesta har både lyckats ta in kapital och anställa flertalet nya medarbetare.

Vad får vinnaren?

  • Samtliga tio företag som går vidare till mötet med juryn kommer att bli inbjudna till Carnegie, där de kommer att erbjudas pitchträning och andra resurser.
  • De tio semifinalisterna kommer att få omfattande exponering genom en dedikerad annonskampanj.
  • De företag som tar sig till finalen kommer att få en unik möjlighet att synas inför intresserade investerare som deltar i finalkvällen.
  • Framtidens Entreprenörs vinnare kommer inte bara att dra nytta av ökad exponering utan också av en års lång rådgivning från Carnegie.

Finalen en möjlighet att möta investerare

Finalen äger rum i Stockholm den 22 november där inbjudna investerare kommer att rösta fram årets vinnare. Finalkvällen utgör också en betydande möjlighet för de fem finalisterna att möta investerare från Carnegies nätverk, som är intresserade av att upptäcka nästa affärsmöjlighet

Vem kan söka?

Du som är entreprenör med en idé som tillhör framtiden. Din idé är unik, nytänkande och affärsmässig. Har du ansökt tidigare men inte gått vidare till semi-final så går det bra att ansöka igen.

Juryn

Ett team på Carnegie väljer ut 10 bolag som går vidare till en semifinal. Där får bolagen möjlighet att presentera sina idéer för en jury. Av de 10 bolagen väljer juryn sedan ut 4 bolag som går direkt till finalen. Juryn agerar även som rådgivare till företagen och kan ibland bidra med värdefulla kontakter och insikter. Juryn består av erfarna entreprenörer och investerare med gedigen erfarenhet av att bedöma bolag.

Ali Khalil - Jury 2023

Grundare och vd Miljonbemanning. Vinnare av Affärsbragden 2023

Daniel Redgert - Jury 2023

Entreprenör och investerare. Grundare av Redgert Group som arbetat med framgångsagor som Boxbollen och Revolution Race

Ingrid Bojner - Jury 2023

Styrelseproffs och investerare. Tidigare CEO och COO på  Storytel.

Mouna Esmaeilzadeh - Jury 2023

Entreprenör, investerare och neuroforskare.

Patrik Rees

Entreprenör och investerare Bygghemma, e-Business Partner, EastCoast Capital, Haypp Group (Snusbolaget), Proteinbolaget, Babyland, Stockfiller, Icehotel, Tofta Intressenter, Hållbar E-handel

Therese Hillman - Jury 2023

Vd för Network of design, Nod som bland annat investerat i Grythyttan och String. Tidigare vd för Netent.

Björn Jansson - Jury 2023

Senior partner och tidigare vd för Carnegie. Ordförande för juryn.