Sparkonto

Aktuell sparränta 3,85 % (Gäller från den 28 september 2023)

BankID

Statlig insättningsgaranti

Insättning och uttag

Frågor och svar om vårt sparkonto

Logga in på mitt sparkonto

Öppna sparkonto

Allmänna bestämmelser

Hos Carnegie får du ett sparkonto med bra ränta från första kronan helt utan bindningstider eller avgifter. Du får göra hur många uttag du vill. När du är inloggad på ditt sparkonto gör du insättningar och uttag, kontrollerar ditt saldo och transaktioner. Dina sparpengar är skyddade av den statliga insättningsgarantin.

Högsta tillåtna saldo är för närvarande 1 050 000 kr.

  • Attraktiv ränta
  • Inga bindningstider
  • Fria uttag
  • Inga avgifter
  • Insättningsgaranti

Så öppnar du ett sparkonto

Du öppnar ditt sparkonto här med BankID. Detta är en elektronisk legitimation som du använder för att snabbt och smidigt öppna sparkonto, göra insättningar och uttag, kontrollera ditt saldo mm.

För att öppna ett konto via www.carnegie.se behöver du:

– Vara privatperson och myndig (s.k. fysisk person)
– Ha svenskt personnummer
– Vara folkbokförd i Sverige
– Ha BankID (på dator eller mobil)
– Ha svenskt bankkonto dit du kopplar ditt sparkonto för framtida uttag 

Vid ansökan om sparkonto kan banken komma att använda sig av automatiserat beslutsfattande i fråga om godkännande/avslag på ansökan. Sådant automatiserat beslutsfattande grundas på uppgifter som du lämnar i ansökan och används enbart för att bedöma om kriterierna för att öppna ett sparkonto hos banken är uppfyllda. För mer information om hur banken behandlar dina personuppgifter avseende sparkontot hänvisas till ”Allmänna bestämmelser för sparkonto” som du finner till höger på denna sida. 

Om du inte har BankID skaffar du det genom att vända dig till din ordinarie bank. Om du redan har BankID kan du ansöka om ett sparkonto via länken i rutan till höger. Endast privatpersoner kan öppna ett sparkonto, det vill säga företagskunder kan inte öppna sparkonto.

Notera:
Påloggning med BankID kan göras i de vanligaste webbläsare. Gällande Google Chrome så behöver du ha den senaste versionen.

Uppdaterade allmänna bestämmelser

Med anledning av Dataskyddsförordningen (GDPR) som träder i kraft i hela EU den 25 maj 2018, och som innebär ett större skydd för dina personuppgifter, har vi uppdaterat våra allmänna bestämmelser för sparkontot. Ändringarna har gjorts för att tydligare informera dig som kund om hur vi behandlar dina personuppgifter och informera om dina rättigheter.  

Så här sparar du

När du öppnat ett sparkonto gör du en inbetalning till ditt nya sparkonto via ett unikt OCR-nummer som är kopplat till kontot. Det unika OCR-numret finner du i inloggat läge för sparkontot. Inbetalningar görs via bankgiro BG 560-0218 från din ordinarie bank. Det maximala saldobeloppet per kontohavare är för närvarande 1 050 000 kr.

Behöver du hjälp?

Om du har funderingar kring hur det går till att skaffa BankID eller Mobilt BankID ber vi dig att kontakta din bank. Om du har ett giltigt BankID eller Mobilt BankID och behöver hjälp med ansökan eller har andra frågor kring sparkontot är du välkommen att kontakta Carnegies kundservice för sparkontot via e-post eller telefon så besvarar vi dina frågor. Du kan även få svar på många vanliga frågor under Frågor och Svar på denna webbplats.

Kundservice sparkonto

Vardagar 8.00 – 17.00
(dag före helgdag 8.00 – 13.00) (helger stängt)
(sommartid juni-augusti 8-16) 

Telefon: 08 – 604 7600

Epost: sparkonto@carnegie.se

SPÄRRA KONTO – vid behov, kontakta kundservice via epost eller telefon.

Carnegie Investment Bank AB (publ), 516406-0138

Systemunderhåll

Systemunderhåll sker mellan kl. 20.00 – 23.00 den tredje torsdagen i varje månad.
Vid denna tidpunkt kan det förekomma störningar i tjänsten.