Därför Carnegie Private Banking

Vårt DNA: Topprankad nordisk aktieanalys

På Carnegie arbetar 50 aktieanalytiker som följer cirka 350 börsbolag i Norden. Det är en unik bred täckning – som dessutom är unikt prisbelönt.* Du investerar enklast i deras råd genom någon av våra färdiga aktieportföljer.

* Av institutionella investerare utsett till bästa analyshus i Financial Hearings årliga rankning 2014–2017.

Titeln ”Sveriges bästa individuella analytiker” tilldelades anställd på Carnegie 2010–2017.


 

Sveriges bästa kapitalförvaltning

Modern förmögenhetsförvaltning med verktyg och strategier hämtade från den institutionella världen, exempelvis AP-fonder och stiftelser. Det är ledorden för vårt nio personer starka investeringsteam som utsetts till Sveriges bästa kapitalförvaltare

2015–2017.*

*”Bästa förvaltningsresultat” i TNS Sifo Prosperas kundundersökningar 2015–2016

samt ”Bästa förmögenhetsförvaltning” i Euromoney’s konkurrentrakning 2017-2018.


 

Marknadens hela fondutbud – och hjälp att hitta vinnarna

Som kund på Carnegie Private Banking får du tillgång till en mycket stor del av världens alla fonder. Dessutom screenar vi löpande det globala utbudet och analyserar attraktiva kandidater på djupet, såväl kostnadseffektiva indexfonder som aktiva förvaltare.

Resultat: En handfull rekommenderade fonder för dig.


  

Ränteanalys och aktiv ränteförvaltning

Vi nöjer oss inte med svenska räntefonder, utan investerar globalt. Denna strategi, som bygger på valutasäkring, ökar diversifieringen och reducerar risken – vilket ofta är centralt i just ränteförvaltning


 

Unikt flöde av onoterade investeringar

Investeringar utanför börsen kan ge attraktiv riskjusterad avkastning, men är i regel svåråtkomliga för privata investerare. Genom Carnegies verksamhet inom företagsaffärer kan vi erbjuda ett flöde av unika investeringsmöjligheter, de senaste åren i bland annat Spotify, Klarna och iZettle.


 

Fler börsintroduktioner än någon annan

Sedan 2010 har Carnegie varit rådgivare i 72 procent av alla stora börsintroduktioner i Sverige, och över hälften i Norden* – långt mer än någon konkurrent. Därmed uppstår ofta möjlighet för bankens privatkunder att teckna aktier i transaktionerna.

* Avser nyintroduktioner med transaktionsstorlek över 40 miljoner USD. Siffra per den 20 mars 2018.

 


 

Aktuella temainvesteringar ger krydda

Vårt investeringsteam presenterar regelbundet attraktiva teman som du kan välja att investera i. Det har exempelvis handlat om exponering mot megatrenden fetma/diabetes, framväxten av området immuno-onkologi och obligationer på tillväxtmarknader.


 

Unik flexibilitet

Hos oss är ingen kundportfölj den andra lik. Vi bygger din investeringsportfölj utifrån dina unika förutsättningar – eftersom riktigt goda resultat kräver mer än att placera in människor i ett fåtal segment, som hög-, medel- eller lågrisk. Vi har också flexibla lösningar kring taktisk allokering – i vilken utsträckning du väljer att dra nytta av marknadens kortsiktiga rörelser.


 

Det här ingår till dig som Private Banking-kund

Utöver förmögenhetsförvaltning kan Carnegie Private banking erbjuda ett stort urval av seminarier, intressanta möten med företagsledare och analytiker, samt evenemang och resor av mer social karaktär.

Läs mer om våra mervärden här

Vill du bli Private Banking-kund på Carnegie?

Undersök om Carnegie Private Banking är rätt för dig. Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med oss.

 

Namn
Telefonnummer
Meddelande
 
 

Läs om hur Carnegie behandlar dina personuppgifter här

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2020. Alla rättigheter är reserverade.