Carnegie Bolån

Ett bolån för privata investerare och entreprenörer.
  • 3 mån ränta inkl. ränterabatt* f.n. 4,20 %
  • 3 mån ränta f.n. 5,45 %
  • Löptid upp till 30 år
  • Belåning av bostad i Sverige
  • Belåningsgrad max 50 %
  • Bli kund ansök om vårt bolån

Om vårt bolån och erbjudande

Carnegie Private Banking erbjuder ett bolån med enkla och bra villkor. Har du bolån idag hos en annan bank eller ska du köpa ny bostad så har du möjlighet att ansöka om bolån hos oss. ”Jämför oss gärna med din nuvarande bolåneaktör”, säger Sara Silver Örman, Chef Core på Carnegie Private Banking. Läs hela intervjun här.
Vi kan hjälpa dig med dina finansieringsbehov genom belåning av bostäder och värdepapper samt med förvaltning av dina värdepapper.

Lånetid

Lånet har en löptid upp till 30 år. Räntan är rörlig, s.k. tremånaders ränta. Vi erbjuder inte räntor med längre bindningstider.

Säkerhet

Säkerhet för bolånet är antingen pantbrev med bästa rätt i en- eller tvåfamiljs-fastighet (småhus och fritidsfastighet) eller bostadsrätt/andel i bostadsförening med förstahandspant. Bostaden ska vara belägen i Sverige. Du kan belåna din bostad upp till maximalt 50 % av marknadsvärdet.

Låntagare

För att kunna ansöka om bolån ska du vara myndig privatperson, inneha svenskt personnummer, vara folkbokförd och ha inkomst i Sverige samt vara kund hos Carnegie.

Ränterabatt

Om du är eller blir kund hos Carnegie Private Banking, har en depå med förvaltat kapital på minst 5 miljoner kronor kan vi erbjuda dig vår ränterabatt. Ränterabatten är f.n. 1,25 % och är densamma för alla som uppfyller villkoren för ränterabatt. Om du avslutar din depå eller om ditt förvaltade kapital understiger 5 miljoner kronor kan ränterabatten komma att tas bort vid nästa villkorsändringsdag. Standardränta före rabatt är f.n. 5,45 % (per 2024-05-15). För att se den genomsnittliga räntan historiskt se här.

*Räkneexempel – 3 månaders bunden bolåneränta
Ett lånebelopp om SEK 1 000 000 med en ränta om 4,20 % (per 2024-05-15), med en rak amortering på 30 år, så blir den effektiva räntan 4,27 %. Den första månadsbetalningen blir då SEK 6 278 och lånet har 360 återbetalningar. Om räntan är oförändrad under lånets amorteringstid (30 år) blir det totala beloppet som ska återbetalas SEK 1 631 750. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet.
Som säkerhet för lånet pantsätts din bostad och krediten förutsätter godkänd kreditprövning och kreditupplysning. Bolånet kräver att vara Private Banking-kund hos Carnegie. För att bli Private Banking kund på Carnegie behöver du ha minst fem miljoner i förvaltat kapital hos oss. Kreditgivare är Carnegie Investment Bank AB (publ), 516406-0138, 103 38 Stockholm.

Ansökan

Fyll i nedan ansökningsformulär eller vänligen kontakta din rådgivare på Carnegie
Private Banking så hjälper vi dig. För fullständiga villkor läs här.

Avgifter och kostnader

Vi tar inte ut några uppläggningsavgifter eller avi-avgifter. Betalning av ränta och eventuell amortering sker via autogiro varje månad. Övriga kostnader som kan uppstå i samband med köp av fastighet är kostnader för lagfart och uttag av pantbrev, vilka ska betalas till Lantmäteriet. Vid pantsättning av bostadsrätt är det vanligt att bostadsrättsföreningen tar ut en mindre avgift.

Vill du bli kontaktad för att veta mer eller bli kund?
Fyll i formuläret så hör vi av oss.

  • Läs om hur Carnegie behandlar dina personuppgifter här 

Som Private Banking-kund får du alltid tillgång till:

✓ Unika investeringsmöjligheter för hela portföljen och konkreta affärsförslag
✓ Förstklassig och tillgänglig personlig rådgivning samt ett starkt aktiemäkleri
✓ Tillgång till topprankad aktieanalys
Handelsplattform och vår App att sköta och övervaka dina affärer i
✓ Nyttja våra experter inom skatt, juridik och pension och finansiell planering
✓ Exklusivt nätverkande på våra uppskattade events och placeringsseminarium.