”Attraktivt bolån för investerare och entreprenörer”

Private Banking-kunder hos Carnegie erbjuds ett bolån med mycket konkurrenskraftig ränta. ”Intresset har ökat rejält efter ränteuppgången. Jämför oss gärna med din nuvarande bolåneaktör”, säger Sara Silver Örman, Chef Core på Carnegie Private Banking.

De flesta associerar Carnegie med investeringar. Varför erbjuder Carnegie bolån?
– Vi har lyssnat på våra kunder. Bolån är en viktig pusselbit i privatekonomin och därför känns det naturligt att inkludera ett attraktivt bolån för investerare och entreprenörer i vårt erbjudande, säger Sara Silver Örman, Chef Core på Carnegie Private Banking.

Hur ser erbjudandet ut i korthet?
– Vi erbjuder ett bolån med enkla och bra villkor. Vi belånar både fastigheter och bostadsrätter i Sverige med en belåningsgrad om maximalt 50 procent av marknadsvärdet och vi erbjuder rörlig eller en så kallad tremånaders räntebindning.

Vilken ränta erbjuder ni?
– Vår tremånadersränta för private banking-kunder ligger idag på 4,00 procent*, vilket inkluderar en ränterabatt på 1,25 procent. Standardräntan före rabatt är för närvarande 5,25 procent. Alla våra kunder som har minst fem miljoner kronor placerat hos oss erbjuds denna ränterabatt.

Vilka tillgångar godkänner ni som säkerhet?
– Lånet erbjuds för småhus, fritidshus och bostadsrätter belägna i Sverige. Låntagaren måste också vara folkbokförd och ha inkomst i Sverige.

Hur ansöker intresserade om Carnegies bolån?
– Befintliga kunder kontaktar sin rådgivare för att ansöka. De som ännu inte är kunder hos Carnegie Private Banking är självklart välkomna att skicka in en intresseanmälan om att bli kund.

*Räkneexempel – 3 månaders bunden bolåneränta
Ett lånebelopp om SEK 1 000 000 med en ränta om 4,00 % (per 2023-09-01), med en rak amortering på 30 år, så blir den effektiva räntan 4,06 %. Den första månadsbetalningen blir då SEK 6 111 och lånet har 360 återbetalningar. Om räntan är oförändrad under lånets amorteringstid (30 år) blir det totala beloppet som ska återbetalas SEK 1 601 619. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet.
Som säkerhet för lånet pantsätts din bostad och krediten förutsätter godkänd kreditprövning och kreditupplysning. Bolånet kräver att vara Private Banking-kund hos Carnegie.
Kreditgivare är Carnegie Investment Bank AB (publ), 516406-0138, 103 38 Stockholm

Relaterade artiklar

Anar ljuset i skogen
Veckans aktiecase

Anar ljuset i skogen

Finländska verkstadskoncernen Valmet gynnas av vändningen för massa- och papperskonjunkturen. Trots det värderas aktien synnerligen...