Thea Dahl, Investment Banking, Oslo

Thea Dahl Gjorde två internship-perioder 2020 och är idag fast anställd på Investment Banking i Norge sedan 2021.

Hur var ditt första år på Carnegie?

– Det har varit en extremt lärorik, intensiv och spännande tid. 2021 var ett år med hög marknadsaktivitet och den norska Investment Bankingavdelningen hade en stor tillväxt som inneburit att jag fått jobba med flera spännande företag och lärt mig mycket om nya sektorer. Det har varit roligt att få vara med under en period då inte bara marknaden går bra, utan där även Carnegie Norge har ökat sin marknadsandel. Sedan jag gjorde mina Internship-perioder för två år sedan här så har Investment Banking-teamet i Norge vuxit mycket och det har varit en fantastisk resa att vara en del av ett så talangfullt och drivet team.

Vad gillar du med företagskulturen på Carnegie?

– Företagskulturen på Carnegie är väldigt teamdriven, vi lär av varandra och bygger på varandras kunskaper. Det är en platt organisation där du tidigt kan ta mycket ansvar om du vill, och din åsikt värderas alltid oberoende av din position. Du arbetar både mot olika produkter och olika sektorer, jag har till exempel fått stora insikter i branscher som energi, konsumtion, teknologi och hälsa. Carnegie har också en väldigt social arbetsmiljö som inkluderar resor, evenemang och aktiviteter.

Vad är spännande med att arbeta inom investment banking?

– Här exponeras du för den dynamiska kapitalmarknaden och får arbeta med en rad företag, sektorer och transaktioner där ingen process är den andra lik. Man ställs ständigt inför nya utmaningar och uppgifter som gör att jag snabbt bygger erfarenhet och kunskap, samtidigt som man jobbar med personer som är extremt begåvade.

Relaterade artiklar