Anna Soussan arbetar på Equity Sales i London

Anna har arbetat på Carnegie i London under 3 år. Sedan en tid tillbaka arbetar hon från Köpenhamnskontoret som en konsekvens av Brexit.

– Att arbeta på Equity Sales ger en brant inlärningskurvan och varje dag är annorlunda. Jag arbetar nära våra kunder och uppskattar att se hur förtroendet växer med tiden. Jag upplever att jag hjälper kunderna att ta bra beslut i en stressig och snabbrörlig omvärld. Jag lär mig oerhört mycket och över tid har jag fått en djup förståelse för de bolag vi bevakar vilket är givande.

Finansbranschen kämpar med mångfald och inkludering, även om tydliga framsteg gjorts på senare år. Hur upplever du situationen idag?

– Jag skulle säga att branschen har kommit långt och att det görs framsteg varje dag som förbättrar mångfald och inkludering. Jag har hittills haft en positiv upplevelse på Carnegie, men de utmaningar branschen står inför handlar lika mycket om hur man lockar kvinnliga akademiker som hur man behåller dem. Vi ser fortfarande att många ambitiösa kvinnor hoppar av branschen på grund av brist på flexibilitet eller känslan av att de inte kan utvecklas längre. Jag har aldrig känt att jag diskriminerats eller fått mindre ansvar på grund av mitt kön. Istället upplever jag att mina åsikter som kvinna adderar något, att mångfald är en styrka och i många fall en konkurrensfördel. Men jag tror också att det är tack vare mitt team och det förtroende och den arbetsetik vi har

Relaterade artiklar

Thea Dahl, Investment Banking, Oslo
Medarbetarintervjuer

Thea Dahl, Investment Banking, Oslo

Thea Dahl Gjorde två internship-perioder 2020 och är idag fast anställd på Investment Banking i...