Lena Österberg och Emelie Friberg tar plats i Carnegies ledningsgrupp

Lena Österberg, Head of Sustainability Strategy & Advisory, och Emelie Friberg, Head of Communications & Sustainability, tar plats i Carnegies ledningsgrupp och stärker därmed ledningsgruppens hållbarhetskompetens.

”Vi stärker nu vår ledningsgrupp med två personer som båda bidrar med viktiga kompetenser för att säkerställa att Carnegie fortsätter att utveckla sin verksamhet och sin affär.  Hållbarhetsarbetet är prioriterat för Carnegie och syftet med utnämningarna är att säkerställa att vårt hållbarhetsarbete är strategiskt utifrån ett affärsperspektiv men också utifrån Carnegies egen verksamhet”, säger Tony Elofsson, VD på Carnegie 

Lena Österberg är en av marknadens mest välrenommerade analytiker och har under de senaste åren framgångsrikt integrerat ESG i analysarbetet så väl som i arbetet med t ex börsintroduktioner. Bland annat har Carnegie under Lenas ledning tagit fram Carnegie Sustainability Award samt Carnegies Nordiska hållbarhetsguide som analyserar 420 bolag utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Lena kommer från och med den 4 maj att anta rollen som Head of Sustainability Strategy & Advisory där hon kommer att integrera hållbarhetsperspektivet i Carnegies affärsstrategi. Hon kommer också att arbeta med Carnegies övergripande hållbarhetsstrategi.

Emelie Friberg är Head of Communications & Sustainability. Hon började på Carnegie år 2020 och har tidigare arbetat i ledande positioner inom kommunikation och affärsutveckling. Förutom att ansvara för koncernens kommunikation och varumärke leder Emelie Carnegies hållbarhetsarbete utifrån ett verksamhetsperspektiv.

Emelie och Lena kommer tillsammans att arbeta för att vidareutveckla Carnegies hållbarhetsstrategi.

Relaterade artiklar