Kurser och index

Carnegie Nordic Ind-X består av totalt 6 index inom segmentet Small Cap. Small Cap indexen beräknas separat för de nordiska länderna och räknas därefter ihop till ett totalindex för Norden.

Konstruktionen av Total Index har gjorts med utgångspunkt att spegla marknadsutvecklingen av samtliga noterade bolag i de fyra nordiska länderna, Sverige, Norge, Finland och Danmark. I populationen för Carnegie Index ingår endast bolag med säte i Norden.

Underlag för analyser och jämförelser

Indexfamiljen bildar i första hand underlag för analyser och avkastningsjämförelser, och eftersom beräkningarna går tillbaka till den 31 december 1998 möjliggörs även historiska studier av utvecklingen. Indexet underhålls och beräknas dagligen av SIX Financial Information, som är en av Nordens största indexleverantörer.

Förmögenhetsviktat index

För att rättvist spegla utvecklingen är Carnegie Nordic Ind-X förmögenhetsviktat. Det är dock ett rent prisindex, dvs inga justeringar görs för aktieutdelningar. Undantaget är Carnegie Small Cap Return Index Sweden, CSRXSE, som är ett avkastningsindex där aktieutdelningar återinvesteras.

Se Carnegie Nordic Ind-X här>

Se vårt fastighetsindex här>

Läs mer om våra beräkningsprinciper här>

Beräkningsprincpiper

Definition av indexaktie med mera