Tekniskt stöd för silver

Idag handlas silver till kursen 14,75 (USD/troy ounce). Silverpriset mätt i USD har i år sjunkit med cirka 5 procent men ökat med 3 procent i SEK, givet den svaga SEK-utvecklingen. Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking, menar dock att det finns tekniskt stöd som talar för att silvret ska vända upp igen.

Varför är silver en intressant investering?
– Både Stockholmsbörsen och S&P 500 är uppe på viktiga motståndsområden och vi har fått flera varningssignaler där exempel OMX gått ned kraftigt under en veckas tid. Det kan vara ett tecken på att vi går in i en mer turbulent period. Då finns det skäl till att titta på alternativa investeringar utanför aktiemarknaden där jag nu ser att silvret står inför ett intressant läge.

Vilka nivåer ska investerare hålla koll på?
– Nästa köpsignal i silver ges på 15,10 USD med en stop loss på en bit under 14,50 USD. Uppgångspotentialen estimerar jag i mitt försiktiga scenario till runt 17 USD och i mitt mer optimistiska scenario 18,60 USD.    

Hur ser ditt tekniska stöd ut för detta scenario?
– Vi har nu två svansformationer för uppgång i följd vilket visar att det kommer in köpare vid varje svaghet. Vi ser dessutom en antydan till en fallande kilformation och den här typen av formationer brukar leda till kraftiga rörelser och i det här fallet borde den här kraftiga rörelsen ske på uppsidan.

Vad bevakar du mer på de globala börserna?
–  Jag tittar naturligtvis på USA som är väldigt viktig där vi fått en kortsiktig säljsignal. Om den signalen är riktig borde vi få en ganska snabb nedgång på några veckors sikt på cirka 4 procent.