Positiva faktorer men enorm osäkerhet kring underliggande ekonomisk fundamenta

Börsens klimat är starkt just nu. En uppgång på över 4 procent under gårdagen och en uppgång på över 3 procent under tisdagen vittnar fortfarande om hög volatilitet. Stimulanser duggar tätt och småbolag får hjälp av nya tillförda resurser både i Tyskland och i USA.

I Europa ser vi tydligt minskande spridning på covid-19 och man kan skönja ljuset i tunneln även i epicentrum som USA och även i Storbritannien. Positivt är att det börjar komma tidsplaner på när samhällen och ekonomin öppnar upp igen.

Oron blir lägre när man ”vet” att ekonomin snart kan börja starta upp igen. Just nu är det en enorm oro för bolagens fundamenta, vem vet hur bolagsvinsterna kommer påverkas?

Carnegie Private Banking har ett par teman som lyfts fram. Dagligvaror med hållbara livsmedel, läkemedel och lifescience är några exempel på områden som bedöms stå starkare i pandemin.

Ovanstående är ett referat av dagens marknadskommentar som varje börsdag, under dessa tider av marknadsoro, ges till Carnegie Private Bankings kunder ca kl 16:00. Samtliga avsnitt hittar du genom att logga in på ditt Carnegie Online.

Lyssna på dagens marknadskommentar: