Mörk makro men mindre turbulenta marknader – här är våra råd

Aprilvädret är känt för att vara ostadigt och växlande, det återstår att se hur marknaden agerar under månaden som nyss inletts.

Dagens marknadspodd går igenom vad som klarade sig bäst under det första kvartalet. Statsobligationer och guld var de tillgångsslagen som man skulle haft i portföljen under årets inledning. Oljan tappade däremot 55 procent efter oljekriget mellan Saudiarabien och Ryssland.

Marknaden har varit lite lugnare i veckan och makron som kommit in visar på stor svaghet.
Veckodata blir allt viktigare för oss på Carnegie Private Banking med snabbare access till färska siffror och framförallt är det statistiken rörande antal arbetslösa i USA som kommit in enormt svagt med 10 miljoner nya arbetslösa på bara två veckor.

Lyssna på podden så får du också del av våra råd om vad vi ser som ”säkrare hamnar” under inledningen på det andra kvartalet.

Ovanstående är ett referat av dagens marknadskommentar som varje börsdag, under dessa tider av marknadsoro, ges till Carnegie Private Bankings kunder ca kl 16:00. Samtliga avsnitt hittar du genom att logga in på ditt Carnegie Online.

Lyssna på dagens marknadskommentar: