Allt fler bolag lyfts upp till köp

Nuläget på börsen innebär fortfarande en hög volatilitet även om den stabiliserats något.
I dagens marknadspodd från Carnegie Private Banking går Karl Hedberg från aktiemäkleriet igenom hur bankens kunder agerar just nu och konstaterar att aktieanalyser oftare mynnar ut i köprekommandationer.

I det korta perspektivet bedömer Carnegie att marknaden skall ner men att eventuell vändning uppåt kan komma plötsligt. Rådet till mer intensiva kunder att ha lite kapital tillgängligt för att köpa aktier på ”svaga” dagar.

I det långa perspektivet är banken inte särskilt orolig för aktieutvecklingen och redan nu finns det bolag inom olika områden att ta en extra titt på. Dessa finner man bland annat inom defensiva bolag och förvärvsintensiva bolag inom områden som inte drabbas av pandemin.

”Man skall inte vara för försiktig och med visst kapital kan man börja titta på köpkandidater redan nu,” avslutar Karl Hedberg.

Ovanstående är ett referat av dagens marknadskommentar som varje börsdag, under dessa tider av marknadsoro, ges till Carnegie Private Bankings kunder ca kl 16:00. Samtliga avsnitt hittar du genom att logga in på ditt Carnegie Online.

Lyssna på dagens marknadskommentar: