Hur ska man agera på de skakiga räntemarknaderna?

Carnegie Private Bankings marknadspodd går under torsdagen igenom läget, de historiskt stora stimulanserna och konstaterar att de stora kasten på börserna inte är några sundhetstecken.

Idag inkom veckostatistiken av nya arbetslösa i USA och rapporten visade att över 3 miljoner nya arbetslösa tillförts sedan förra veckan. Det är helt ofattbara siffror egentligen och ett tydligt konstaterande att effekterna av pandemin slår till väldigt snabbt i USA.

Hur skall man agera som investerare och den vanligaste frågan just nu till oss är när man återigen skall investera på börsen. Vi följer virusspridningen som en nyckelindikator om när ekonomin återigen öppnas upp. Ser vi en stabilisering i virusutvecklingen skulle det vara mycket positivt för börs och kreditmarknaderna.

Fortfarande är det bland annat virusspridning, vinster och varsel som bevakas.

Ovanstående är ett referat av dagens marknadskommentar som varje börsdag, under dessa tider av marknadsoro, ges till Carnegie Private Bankings kunder ca kl 16:00. Samtliga avsnitt hittar du genom att logga in på ditt Carnegie Online.

Lyssna på dagens marknadskommentar: