”VIX åt rätt håll”

Det är fortfarande spännande börsdagar och igår rusade de amerikanska börserna mer än vad de gjort på mycket länge. Dow Jones-indexet ökade med över 11 procent och det var den största ökningen procentuellt sedan 1933.

Det positiva klimatet fortsatte idag med europeiska uppgångar och även kreditmarknaden ser bättre ut efter att ha varit en stökig marknad senaste veckorna.

 
Stora stimulanspaket väntas röstas igenom i USA och Donald Trump öppnar där för att normalisera vardagslivet redan efter påsk.

Vi på Carnegie Private Banking lägger mycket tid på att undersöka och hålla koll på framåtblickande indikatorer och vi följer bland annat VIX, data på smittspridning, marknadsrörelser i Kina och andra marknader i Asien.

VIX-index som mäter volatiliteten visar tendenser på att ”lugna ner sig” och även om det fortfarande ligger på höga nivåer så är det ett fall framåt.
Vår uppmaning just nu: Har man torrt krut är det nog läge att sätta lite kapital i arbete och ”sprid köpen över tid”.

Ovanstående är ett referat av dagens marknadskommentar som varje börsdag, under dessa tider av marknadsoro, ges till Carnegie Private Bankings kunder ca kl 16:00. Samtliga avsnitt hittar du genom att logga in på ditt Carnegie Online.

Lyssna på dagens marknadskommentar: