Torssell: Intressant köpläge

Carnegies dagliga marknadspodd presenteras idag av tekniska analytikern Johnny Torssell som förklarar hur han navigerar med hjälp av teknisk analys i den nuvarande marknadssituationen.

Sedan svenska börsen handlades till all time high den 19 februari har den tappat drygt 30 procent. Ett sådant scenario har inte hänt sedan börskraschen 1987. I ett historiskt perspektiv är börsen just nu översåld och befinner sig i en björnmarknad.

”Vi har just nu ett intressant kortsiktigt köpläge i OMX men vi skall vara medvetna om att volatiliteten är otroligt hög och det är svårt att göra några tillförlitliga bedömningar”, säger Torssell i podden där han beskriver vilken typ av börsutveckling han väntar sig framöver.

Alla björnmarknader sedan 1800-talet har i snitt varat i 18 månader.

Ovanstående är ett referat av dagens marknadskommentar som varje börsdag, under dessa tider av marknadsoro, ges till Carnegie Private Bankings kunder ca kl 16:00. Samtliga avsnitt hittar du genom att logga in på ditt Carnegie Online.

Lyssna på dagens marknadskommentar:

Relaterade artiklar

Portföljrekommendationer
Okategoriserat

Portföljrekommendationer

Börsen är tillbaka omgärdad av stödåtgärder men hur ska man agera i sin investeringsportfölj?Omvärldsstrateg Helena...

Investeringsklimatet nu & framåt
Okategoriserat

Investeringsklimatet nu & framåt

Omvärldsstrateg Helena Haraldsson sammanfattar det ekonomiska klimatet ur ett investerarperspektiv. Bland annat om konjunkturtrenderna som...