”Första vågen av försäljningar börjar mattas av”

Dagens podd med marknadskommentarer från oss på Carnegie Private Banking den 18 mars.

Just nu är vi ner ganska exakt 30 procent från toppen för några veckor sedan.
Vi har fortfarande en volatil marknad men skönjer en något lugnare börs senaste dagarna och ser att den initiala paniken där rädslan att inte äga aktier har börjat lägga sig.

Det blir också lite mer urskiljning bland bolagen. Vissa bolag utan direkt påverkan klarar sig bättre. Vi ser inflöden till bolag inom exempelvis dagligvaruhandeln och inom telekom.
Telekom delvis styrt av att inflöden till börshandlade telekomfonder ökar.

De stora investerarna hos oss på Carnegie har börjat småköpa lite i vissa fall. Marknadsflödet från fondinstitutioner, som framförallt har privatpersoner som kunder, är fortfarande nettosälj.

Utblicken framåt är att vi ser att volatiliteten börjar minska, en studs upp i närtid bedömer vi som sannolik. Studsen kan enligt vår bedömning vara mellan 5-10 procent men att efter den rekylen kan ytterligare nedgång vänta.

Ovanstående är ett referat av dagens marknadskommentar som varje börsdag, under dessa tider av marknadsoro, ges till Carnegie Private Bankings kunder ca kl 16:00. Samtliga avsnitt hittar du genom att logga in på ditt Carnegie Online.

Lyssna på dagens marknadskommentar: