Långsiktighet från A till Z

Nätverket Carnegie Next Generation ger viktigt stöd till familjeföretagare som ser generationsskiftet nalkas.

Värdet av att planera för nästa generations ägande, investeringsbeslut och förvaltning av förmögenheter är väsentliga frågor för ledare och förvaltare i våra familjeägda företag. Hur ger vi nästa generation rätt förutsättningar att förvalta och förnya familjens långsiktiga intressen och förmögenhet?

Frågan har naturligtvis inget allmängiltigt svar, utan det finns många aspekter att ta hänsyn till. Vad som däremot är en framgångsfaktor är att börja fundera, diskutera och resonera i god tid för att skapa rätt förutsättningar och förväntningar för alla. Du hjälper nästa generation att sätta en önskad spelplan, som innehåller både strategiska och operativa frågeställningar samt vägval som väger in både gamla och nya sanningar.

Visst är det otroligt intressant med en ny generation som ger nya perspektiv och ställer helt andra krav på både oss och sin omvärld? Vad kan det innebära för Carnegie som samarbetspartner och för vårt erbjudande? Och hur vill vi leva upp till förväntningarna? Om vi ser till millenniegenerationen (generation Y), är digitalisering en förutsättning, då detta är den första generation där många aldrig har behövt besöka ett bankkontor, och där hänsyn till ESG (miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning) får en växande påverkan i portföljen.

Generationen efter millenniegenerationen (generation Z), ofta kallad post-millennials, ser inte bara digitaliseringen som viktig, utan som en självklarhet. Inom ESG räcker det inte att enbart exkludera vissa oönskade investeringar, utan generation Z vill driva förändring genom sina investeringsbeslut, så kallad impact investment.

Att ta över en större förmögenhet medför ett stort ansvar. Carnegie strävar efter att vara ett stöd och ge kunderna kunskap för familjens långsiktiga ägande. Jag vill därför gärna flagga för att vi återstartar våra uppskattade nätverksträffar och utbildningsprogram för nästa generations ägare och bolagsbyggare. Nätverket Carnegie Next Generation lämpar sig bäst för dig som är 25–35 år och vill förbereda dig för ägande, investeringsbeslut och förvaltning av förmögenheter. Carnegie Next Generation 2022 startar i september.

Högst rankade aktör inom bl.a

Private Banking solution set-up och Sustainable Investments

Läs mer

En av nätverkets många intressanta funktioner är att ge stöd och användbar kunskap för att hantera familjers långsiktiga ägande och förmögenhet. Vi på Carnegie vet det mesta om ägarstrategier för hela familjen, ägarroller och långsiktigt ägande, och denna kunskap vill vi dela med oss av.

Vi diskuterar även hur man utvecklar sin styrnings- och ledningsförmåga samt utvecklar tillgångar och relationer.

Förutom networking ger nätverksträffarna utmärkta tillfällen till inspirerande samtal med ledande entreprenörer och investerare som själva har erfarenheter av succession.

Författare

Johan
Persson

Carnegie Private Bankings kontorschef i Malmö

Relaterade artiklar

Investeringsåret 2022 är igång!
Event

Investeringsåret 2022 är igång!

I förra veckan inleddes Carnegie Private Banking seminarieserien "Investeringsåret 2022". Makrostrategen Helena Haraldsson diskuterade årets...