Head Lock vinnare av Årets Innovation

Head Locks affärsidé är att erbjuda ett smidigt och nytänkande lås till mopedägare som är oroliga över att få sin hjälm stulen. Det smidiga låset är enkelt att använda, ha med sig och ger även en stor trygghet. Tillsammans vill vi minska oron och stölder av mopedhjälmar.

Head Lock är ett företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF) vilket innebär att grundarna av företaget alla är gymnasiestudenter som har startat upp och drivit ett företag tillsammans. Head Lock , som kommer från Dragonskolan i Västerbotten, var ett av företagen som deltog på SM i UF, en tävling för UF företag från hela landet. Head Lock var tillsammans med 24 andra företag utvalda som potentiella vinnare av Årets Innovation. Läs mer om Head Lock>

Juryns motivering:

Med en väl genomförd och dokumenterad innovationsprocess har företaget tagit fram en enkel och smidig innovation som fokuserar på att lösa ett vanligt förekommande problem. Vi ser en affärspotential med en stor målgrupp. En produkt redo för marknaden från en ide ritad i en mattebok. Gasa på säger vi från juryn, vinnare är Head Lock.

Övriga finalister:

BuzzWax – Ett surfvax av bivax från lokala biodlare.

Bladely – En produkt som skall förbättra hockeyspelares kontroll på pucken medans den samtidigt motverkar svinnet med traditionell hockeytejp.

Enqelt -Hjälper den enskilde konsumenten att minska sin elräkning genom att utveckla och sälja ett verktyg som analyserar och kontrollerar hushållets elförbrukning.

Carnegie och Årets Innovation

På Carnegie anser vi att entreprenörskapet är grundbulten i samhällsutveckling. Utan entreprenören stannar Sverige. Därför har vi valt att arbeta för att fler entreprenörer ska få möjlighet att starta och utveckla sina bolag. Det gör vi genom att sponsra Ung Företagsamhet där vi också delar ut Årets Innovation. Genom vår tävling Framtidens Entreprenör som vi gör tillsammans med SvD Näringsliv, genom vårt program Accelerator och genom att tillsammans med SvD dela ut Affärsbragden. Vi arbetar också genom Carnegie Social Initative med entreprenörer som fokuserar på Social Impact i Uganda och Mubai.

Relaterade artiklar

Så bygger hon en storaffär i ridkläder
Entreprenör

Så bygger hon en storaffär i ridkläder

Equestrian Stockholm blev snabbt världens största ridsportmärke på Instagram och säljer globalt på nätet och...

Irriot är Framtidens Entreprenör 2021
Entreprenör

Irriot är Framtidens Entreprenör 2021

Irriot skapar framtidens bevattningssystem genom att sätta en hjärna på bevattningssystemet. Irriot är ett helt...