Torssell: Troligast med utbrott på uppsidan

Efter en bra start på året har Stockholmsbörsen konsoliderat i några veckor. Den starka trenden talar för att börsen fortsätter uppåt, skriver Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell.


I mitten på januari träffades den senaste botten på Stockholmsbörsens OMXS30-indexet. Därefter följde en ansamling av gröna, relativt sett starka, staplar i veckodiagrammet (se nedan). Efter den uppgången på drygt 10 procent bildades en dojistapel i vecka 12.

Den typ av stapel representerar osäkerhet och sedan dess har OMXS30-indexet noterats i en kortsiktig konsolidering mellan 2 495 och 2 555. Passeras motståndet i den konsolideringen möter nästa hinder vid dryga 2 580, taket i den svarta uppåtgående trendkanalen, följt av mitt tidigare målområde vid 2630–2660. Punkteras i stället 2 495 möter nästa stöd vid cirka 2 400.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

Veckodiagrammet visar på en stark trend där medeltalen pekar upp och MACD likaså. Den konsolidering vi har haft i cirka fyra veckor ser ut som en paus i en uppåtgående trend. I den här typen av konfigureringar är det mer troligt med ett utbrott i trendens riktning än motsatsen. Det återstår att se hur det blir den här gången.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Misslyckat utbrottsförsök
Teknisk analys

Torssell: Misslyckat utbrottsförsök

I förra veckan försökte Stockholmsbörsen bryta ut på uppsidan, men föll sedan tillbaka. Det är...

Torssell: Svagt mönster i S&P 500
Teknisk analys

Torssell: Svagt mönster i S&P 500

USA-börserna vände i förra veckan upp efter flera veckors nedgång. Volymmönstret ger dock skäl till...