Torssell: Troligt vi sett höstbotten

Trenden pekar alltjämt nedåt på Stockholmsbörsen. Ett par faktorer talar dock för att börsen sannolikt har bottnat, skriver Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell.

Som jag skrev i fredagens analys noteras OMXS30-indexet i en fallande trend. Detta då både 50- och 200-dagars medelvärde pekar nedåt samtidigt som index fortfarande noteras under båda medeltalen. Och vi har än så länge inga signaler på att den nedtrenden brutits.

Två faktorer ger mig ändå förhoppningar om att nedtrenden snart kan brytas. Dels har vi signaler från USA-börserna som indikerar att höstbotten har träffats där, dels har vi äntrat den starka sexmånadersperioden – den period som har levererat all avkastning i OMXS30 sedan 1989.

På uppsidan bevakar jag i det kortsiktiga perspektivet nästa motstånd kring 2 150 där 50-dagars medeltal möter. Passeras den nivån möter nästa motståndsområde vid dryga 2 200, där 200-dagars medeltal fär närvarande befiner sig.

På nedsidan finns ett kortsiktigt stöd strax över 2 100 och därefter återfinns det viktigaste stödet vid 2 020–2 050.

Givet de starka signalerna från USA-börserna, samtidigt som vi befinner oss i den starka sexmånadersperioden, tror jag att höstbotten har träffats.

Teknisk analys varje dag

Bli kund och få mer analys från Carneige Private Banking

Få mer analys

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Svagt mönster i S&P 500
Teknisk analys

Torssell: Svagt mönster i S&P 500

USA-börserna vände i förra veckan upp efter flera veckors nedgång. Volymmönstret ger dock skäl till...

Torssell: Relativt stark börstrend
Teknisk analys

Torssell: Relativt stark börstrend

Stockholmsbörsen har rört sig sidledes de senaste veckorna. Det mesta talar för att det bara...