Tim Andersson

Tim Andersson jobbar som Scrum master och utvecklare på IT Development sedan sju år tillbaka. Under sin tid på Carnegie har han varit med om stora förändringar – där IT gått från att vara en mindre avdelning till en stor organisation med kapacitet att ta emot stora investeringar.

Vad är det bästa med att jobba på Carnegie?

– När vi fick vår nya CIO blev det en stor förändring där vi skapade team i stället för att arbeta i projektform, vilket gjorde nytta för bolaget på ett mer fokuserat och genomtänkt sätt. Det var en kul förändring att arbeta mot något som man kunde se gjorde skillnad hos slutanvändarna. Det roligaste med arbetet är det höga tempot och att samarbeta med andra team, vilket gör det enkelt att få gensvar och skapa bra diskussioner kring förändringar och förbättringar. Som bonus på det finns en god gemenskap och ett glatt humör bland kollegorna.

”Vi arbetar mycket med nya tekniker och det gamla som finns kvar omarbetas löpande.”

Varför ska man söka sig hit?

– Vi gör inte samma uppgifter varje dag, utan den tekniska utvecklingen går snabbt framåt nu när vi är mitt i vår resa från onprem till molnet. Vi arbetar mycket med nya tekniker och det gamla som finns kvar omarbetas löpande. Som arbetsplats har IT-avdelningen en fin gemenskap och det brukar vara bra uppslutning på såväl fika som AW och konferenser. Vi har även konkurrenskraftiga förmåner i form av pension, friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring vilket såklart är en stor uppsida.

Vad motiverar dig i ditt arbete?

– Jag brinner för att arbeta i ett högt tempo och överträffa förväntningar. Ibland innebär det att man behöver lägga mycket tid och energi på att få saker att hända snabbare än vad folk är vana vid, men samtidigt är det en kul del av arbetet att få andra att börja jobba mer effektivt och minska flaskhalsar. Jag brinner även för att leverera bra, genomtänkta men enkla lösningar som ska vara lätta att förstå och använda för andra team.