Torssell: Svagt mönster i S&P 500

USA-börserna vände i förra veckan upp efter flera veckors nedgång. Volymmönstret ger dock skäl till viss oro, skriver Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell.


Efter bottennoteringen i fredags den 19 april rekylerade det amerikanska S&P 500-indexet upp under förra veckan, vilket var den första uppgångsveckan hittills i april. Uppgången uppvisar dock tydliga svagheter.

Sedan den 1 mars har S&P 500-indexet bara bildat två ackumulationsdagar och hela 12 distributionsdagar. Hittills i april har index bildat sex distributionsdagar och ingen ackumulationsdag.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

Det betyder att index under förra veckans uppgång inte bildade några ackumulationsdagar. Vi har alltså ett mönster där index går ned med ökad omsättning och upp under sjunkande handel. Det är en indikation på att ”elefanterna” framför allt agerar på säljsidan. Jag vill se en förändring i det mönstret.

Efter förra veckans uppgång har indexet tagit sig upp till ett första motståndsområde i form av 20- och 50-dagars medeltal. Om dessa medeltal passeras med tydlighet och kraft finns förutsättningar för en uppgång mot den senaste toppen, rekordnivån vid 5 265 som träffades i slutet på mars.

På nedsidan ges en kortsiktig säljsignal om 4 953 underskrids med stöd därefter vid 4 800.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Misslyckat utbrottsförsök
Teknisk analys

Torssell: Misslyckat utbrottsförsök

I förra veckan försökte Stockholmsbörsen bryta ut på uppsidan, men föll sedan tillbaka. Det är...

Torssell: Relativt stark börstrend
Teknisk analys

Torssell: Relativt stark börstrend

Stockholmsbörsen har rört sig sidledes de senaste veckorna. Det mesta talar för att det bara...