Sleep Cycle vinnare på uppköpsbud

Stockholmsbörsen handlades i en oregelbunden tendens på måndagen, efter förra veckans nedställ. Sömnanalysföretaget Sleep Cycle hamnade högt upp på vinnarlistan efter ett uppköpsbud samtidigt som skidanläggningsbolaget Skistars rapport fick ett surt mottagande. Klockan 16.30 var OMXS30-index upp 0,3 procent till 2 053.

Bäst utveckling bland börsens större industrisektorer hade telekom med en uppgång på 1,06 procent. I andra vågskålen låg energi i botten med minus 0,72 procent.

Bland de ledande aktierna, som ingår i OMXS30-index, steg Ericsson med 3,3 procent följt av Swedbank som ökade 1,4 procent. Sämst utveckling hade SBB på minus 3,0 procent och Evolution med en nedgång på 1,0 procent. 

Velvet Chichlid lade ett uppköpsbud på sömnanalysbolaget Sleep Cycle. Budet är på 42,50 kronor per aktie, vilket motsvarar en premie på 33,6 procent på fredagens stängningskurs. Velvet Cichlid är ett bolag kontrollerat av ett konsortium som sedan tidigare kontrollerar 68,2 procent av aktierna. Konsortiet tog bolaget till börsen i juni förra året till en teckningskurs på 70 kronor. Aktien steg 38,4 procent till 44 kronor, vilket indikerar att marknaden förväntar sig en budhöjning. 

Telekomleverantören Ericssons ordförande Ronnie Leten kan vara på väg att svänga och ställa upp för omval. Det indikerar nya uppgifter till Dagens Industri. I början av september uppgav affärstidningen, baserat på uppgifter från insatta personer, att Leten signalerat till valberedningen att han vill avsluta efter endast fyra år på posten. Aktien steg 3,3 procent. 

Skidanläggningsbolaget Skistar rapporterade sitt första kvartal, september till november. Intäkterna steg samtidigt som förlusten ökade. Första kvartalet är alltid säsongsmässigt svagt för bolaget. Bokningsläget är i paritet med den senast jämförbara vintersäsongen före pandemin, men 13 procent lägre jämfört med förra vintersäsongen. Aktien sjönk med 8,4 procent. 

Fastighetsbolaget Corem fortsätter att sälja fastigheter. Den senaste försäljningen var fyra fastigheter i Nyköping som såldes för 168 miljoner kronor, vilket var i linje med bokfört värde. B-aktien föll med 10,4 procent. 

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics klättrade 7,0 procent sedan vd Jesper Söderqvist köpt aktier för knappt en miljon kronor. 

Medicinteknikbolaget Ortoma genomför en företrädesemission på 73 miljoner kronor. Bolaget utvecklar operationssystem för implantatbehandling. Aktien föll med 24,5 procent. 

Arbetslösheten i Sverige var uppgick till 6,6 procent i förra veckan, rapporterade Arbetsförmedlingen. Det är en oförändrad nivå jämfört med föregående vecka. 

Denna information är framtagen av FinWire på uppdrag av Carnegie Private Banking inom Carnegie Investment Bank AB (publ) (”Carnegie”). Informationen är baserad på publika källor som av Finwire bedömts vara tillförlitliga. Carnegie kan dock inte garantera riktigheten i denna information. Mångfaldigande eller spridning av denna information – samt av hela eller delar av dess innehåll – får inte i något fall ske utan Carnegies skriftliga medgivande.



Relaterade artiklar

Svagt nedåt på Stockholmsbörsen
Börs

Svagt nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backar svagt på måndagen, i linje med en sjunkande tendens på de större Europabörserna.

SBB rasar på Stockholmsbörsen
Börs

SBB rasar på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen handlas svagt nedåt på måndagseftermiddagen efter en svängig utveckling tidigare under dagen. En nedåtriktad...

Uppåt på Stockholmsbörsen
Börs

Uppåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har inlett börsveckan stigande inför en intensiv rapportflod mot slutet av veckan. Utvecklingen i...