Stockholmsbörsen avancerar på måndagen

Stockholmsbörsen handlades oregelbundet men positivt på måndagen. Handeln och nyhetsflödet var något mer passivt då USA och Kanada haft börsstängt i samband med Labor-day. Klockan 16.30 hade OMXS30-indexet stigit till 2 397.

Regeringen vill öka takten i klimatomställningen och att minska transportsektorns utsläpp är en förutsättning för att nå klimatmålen. Därför föreslås i budgetpropositionen för 2022 satsningar på över 3,9 miljarder kronor som ska påskynda omställningen i transportsektorn samt stärka sammanhållningen och möjligheten att jobba i hela Sverige.

Gamingbolaget Paradox Interactive har stora problem med arbetsmiljön visar en undersökning gjord av facken Unionen och Svenska Ingenjörer i augusti.

Det handlar om att en stor andel av de anställda, motsvarande 44 procent, anser att de behandlats kränkande eller felaktigt. Främst handlar det om mobbning och könsdiskriminering. Värst är situationen för kvinnorna. 69 procent av dem uppgav sig ha känt sig behandlade på ett kränkande sätt, jämfört med bara 33 procent av männen.

Kycklingbolaget Scandi Standards Kronfågel har återigen blivit uppmärksammat för dålig djurbehandling. Enligt webb-tv-programmet ”200 sekunder”, där bland annat Robert Aschberg medverkar, har Livsmedelsverket slagit larm om att fåglars kroppsdelar kläms fast mellan transportburarna och bryts.

Medicinteknikbolaget Synthetic MR har tecknat ett avtal med Philips om att inkludera sin medicinska bildlösning i Philips globala produktkatalog. Avtalet innebär att Synthetic MR:s lösning Symri Neuro kommer att ingå i Philips produktkatalog för tredje part och gör det möjligt för Philips att erbjuda ett komplett paket till sina kunder. Aktien rusade rejält på beskedet.

Båtlarmspecialisten C Security har de senaste månaderna säkrat tillgången till nödvändiga komponenter och står nu redo att återstarta massproduktion av båtlarmet C-pod. Beslutet om komponentinköpet kom kort efter att ryska inrikesministeriet utfärdat ett nytt importtillstånd till bolagets distributör Armada. Försäljning och leverans kommer påbörjas så fort registreringen är genomförd.

Life Science-bolaget iZafe beslutar om en fullt garanterad företrädesemission av units om cirka 53 miljoner kronor, varpå aktien faller stort.

En hektisk affärssommar har banat vägen för 2021 att slå rekord. Redan i år har affärer till ett värde av 4 biljoner dollar gjorts globalt. Det skriver Financial Times. I augusti gjordes affärer för 500 miljarder dollar, en markant uppgång från både 289 miljarder dollar för 2020 och 275 miljarder dollar för 2019. Ökningen förklaras av billiga krediter, stora kassor hos riskkapitalbolagen och aggressivare beteende hos bolagsstyrelser

Denna information är framtagen av FinWire på uppdrag av Carnegie Private Banking inom Carnegie Investment Bank AB (publ) (”Carnegie”). Informationen är baserad på publika källor som av Finwire bedömts vara tillförlitliga. Carnegie kan dock inte garantera riktigheten i denna information. Mångfaldigande eller spridning av denna information – samt av hela eller delar av dess innehåll – får inte i något fall ske utan Carnegies skriftliga medgivande.

Relaterade artiklar

Svagt nedåt på Stockholmsbörsen
Börs

Svagt nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backar svagt på måndagen, i linje med en sjunkande tendens på de större Europabörserna.

SBB rasar på Stockholmsbörsen
Börs

SBB rasar på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen handlas svagt nedåt på måndagseftermiddagen efter en svängig utveckling tidigare under dagen. En nedåtriktad...

Uppåt på Stockholmsbörsen
Börs

Uppåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har inlett börsveckan stigande inför en intensiv rapportflod mot slutet av veckan. Utvecklingen i...