”Utmärkt tillfälle att synas och höras”

Sofia Mayans, vd och medgrundare för Umeå-baserade Inficure Bio, är en av entreprenörerna som följer med Carnegie och investerarnätverket Seed forum till New York för att pitcha inför amerikanska investerare. Vi intervjuade Sofia om känslan och förhoppningarna inför resan.

Sofia Mayans på Inficure Bio som utför unika laborativa tester till bolag som utvecklar läkemedel mot fibros (ärrvävnad i organ).

Varför vill ni ta in mer kapital?

– Vi söker mer kapital för att ta kunna ta fart och expandera vårt erbjudande. Främst behövs mer forskning och det kräver stora resurser. Dessutom behöver vi utöka vår marknadsföring- och försäljningsinsatser.

Söker ni någon särskild expertis hos era nästa investerare?

– Vi är starka i vårt team på forskarsidan, så det vi behöver komplettera med är affärsutveckling inom life science.

Hur mycket kapital vill ta in?

– Vi önskar ta in 20 miljoner kronor under 2017-2019 just för att kunna forska klart på de pipeline-modeller vi har och få vårt patent på plats samt för att kunna börja sälja licenser.

Har ni anpassat er pitch inför New York resan?

– Vi vill satsa hårdare och kommer därmed söka en större summa för de amerikanska investerarna än vi gjort tidigare för svenska investerare.

Vad har ni hittills lärt er på resan med Carnegie och Seed forum?

– Jag har lärt mig mycket av de andra bolagen som varit med, det är lätt att bli insnöad i sin egna modell och sätt att presentera. Här får man ett stöd och inspiration för att lyfta sitt erbjudande och presentation.

Hur är känslan?

– Känslan är bra! Det ska bli kanon att åka till New York. Det är ett utmärkt tillfälle att synas och höras då USA är vår största kundmarknad.

 


 

Läs mer om resan och intiativet här: 

Carnegie ger åtta nordiska startups en scen på Broadway!