Torssell: Skäl till kortsiktig börsoptimism

Trenden pekar uppåt på Stockholmsbörsen och sannolikt väntar ett nytt försök att forcera ett viktigt motstånd, skriver Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell.


För två veckor sedan bildade OMXS30-index en så kallad Pattern Gap-formation. I förra veckan skrev jag att formationen ofta leder till en uppgång på i alla fall 3–5 staplar. Eftersom den har bildats i ett veckodiagram borde vi alltså få en positiv tendens under de kommande tre–fem veckorna.

PG-formationen ger en indikation om att börsen borde fortsätta upp och återigen testa det viktiga motståndsområdet vid 2 410–2 460. Om det området så småningom passeras är det långsiktiga målet 2 630–2 660-området. PG-formationen annulleras om index skulle falla under 2 285. Diagrammet nedan visar alla PG-formationer sedan sommaren 2021 och illustrerar tydligt att denna formation vanligtvis bildas i en upptrend.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

På kort sikt fortsätter jag att bevaka motståndet vid 2 368 som fortfarande är intakt. Om index emellertid passerar den nivån med lite styrka (stor stapel och ökande volym) möter nästa motstånd i området runt 2 410–2 460. På nedsidan möter ett första stöd vid cirka 2 328 där 50-dagars medeltal för närvarande befinner sig, men det viktigaste stödet möter vid 2 285.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Relativt stark börstrend
Teknisk analys

Torssell: Relativt stark börstrend

Stockholmsbörsen har rört sig sidledes de senaste veckorna. Det mesta talar för att det bara...

Torssell: Konsolidering i stark trend
Teknisk analys

Torssell: Konsolidering i stark trend

På Stockholmsbörsen pekar trenden alltjämt uppåt. Kortsiktigt noteras dock OMXS30-indexet i en konsolidering där utbrottet...