Sara Spehar

Sara Spehar är Business Analyst/Kravanalytiker inom IT Business Analysts, med tidigare erfarenhet från bank-och finansbranschen. Det som lockade henne att söka sig till Carnegie var möjligheten att arbeta på en mindre och mer personlig bank.

Hur är du som person?             

– På fritiden håller jag mig aktiv med en hel del skidåkning (både längd och utför), vidare umgås jag gärna med mina vänner och går på bio (framför allt skräckisar på sistone).

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– En vanlig dag börjar alltid med ett standup-möte med teamet, där vi går laget runt och berättar vad vi arbetar med just nu, lyfter frågor och eventuella problem. Teamet består av produktägare, utvecklare, UX och Business Analyst, så vi är ett team med blandade roller som arbetar agilt och väldigt nära varandra. Sedan är dagen fördelad med att ha kontakt med olika delar av organisationen, arbeta med problemlösning samt testa av saker som är under utveckling.

Varför ska man söka sig hit?

– Man ska söka till Carnegie om man har ett intresse för bank och finans, gillar utmaningar och när det händer mycket, och samtidigt vill till en trygg och familjär arbetsplats.

”Och att jag har kreativa, ambitiösa, trevliga och hjälpsamma kollegor.”

Vad är det bästa med att jobba på Carnegie?

– Två av de bästa sakerna med Carnegie är att man verkligen får vara med och påverka har man en idé finns det möjlighet att utforska den – och att jag har kreativa, ambitiösa, trevliga och hjälpsamma kollegor. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande vilket innebär att du lär dig väldigt mycket om olika områden inom finansvärlden. Det tycker jag är väldigt roligt och lärorikt.