Rusta – Ny börsintroduktion från Carnegie

Kontakta din rådgivare för mer information eller på gruppnummer: 08-5886 8515

Rusta är en ledande aktör på den nordiska lågprismarknaden med över 200 varuhus i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. De fysiska varuhusen kompletteras med Rustas onlineförsäljningskanal, Rusta Online, i Sverige och Finland.

Rusta erbjuder ett brett men noga utvalt sortiment av hem- och fritidsprodukter, med god kvalitet till låga priser. Rusta har fler än 4 000 anställda och har sitt huvudkontor i Upplands Väsby. Rustas långsiktiga vision är att bli den ledande och mest betrodda lågprisdetaljhandlaren i Europa.

Priset i introduktionen är satt till 43–50 SEK per aktie. Totala erbjudandet är 52 miljoner aktier, vilket motsvarar 2,3–2,6 milj SEK och består endast utav befintliga aktier.

Redan stora befintliga aktieägare är: Grundarna familjen Forsgren (ca 41%) och familjen Forssell (ca 41%). VD äger ungefär 3% av aktierna.

Övertilldelningsoption om 6,8 miljoner aktier motsvarar 294–342 miljoner SEK eller 15% av antalet aktier i baserbjudandet.

Offentligt erbjudande för institutionella investerare i Sverige och internationellt, samt till privata investerare i Sverige.

• Teckningsperiod 10/10–18/10
• Pris 43–50 SEK
• Första handelsdag 19/10
• Implicit post money marknadsvärde är 6,5 miljarder – 7,6 miljarder SEK
• Notering på Nasdaq Stockholm med ticker Rusta
• Sole Global Coordinator är Carnegie och Joint Bookrunners är Carnegie, DNB och SEB
• Boken kan stänga i förtid med kort varsel

Termsheet

Prospekt

Vad är Carnegie IPO?

Carnegie IPO är en sammanfattande beskrivning av möjligheten att teckna sig för ett erbjudande om en ny aktie på börsen, där Carnegie är rådgivare. Informationen täcker övergripande det nya bolagets verksamhet och finansiella utveckling samt bolagets motiverade värde enligt Carnegie analys. Vi redovisar även var du kan ta del av prospekt och detaljer kring noteringen i form av teckningsperiod, första handelsdag, pris, transaktionsvärde, ankarinvesterare, vilka som är rådgivare samt vilken lista aktien noteras på. 

Viktig information

Detta marknadsföringsmaterial är framtaget av Carnegie Investment Bank AB (publ) (Carnegie). Carnegie står under Finansinspektionens tillsyn. Informationen i detta marknadsföringsmaterial är inte att betrakta som en investeringsrekommendation eller ett investeringsråd riktat till dig personligen. Adekvat och professionell rådgivning skall alltid inhämtas innan några investeringsbeslut fattas och varje sådant investeringsbeslut fattas självständigt av dig och på ditt eget ansvar. Innan ett investeringsbeslut tas rekommenderas du att ta del av prospektet i dess helhet med tillhörande slutliga villkor. Investeringar i finansiella instrument är förknippade med risk och en investering kan både öka och minska i värde eller komma att bli värdelös. Carnegie strävar, genom att tillämpa fasta rutiner, efter att undvika intressekonflikter såväl mellan Carnegie och dess kunder som inom Carnegie. Trots detta kan intressekonflikter uppstå men hanteras då enligt Carnegies fastställda rutiner och interna regelverk. 

Trots att Carnegie nedlagt vederbörlig omsorg för att innehållet i detta marknadsföringsmaterial ska vara korrekt och inte missvisande garanterar Carnegie inte att uppgifterna är tillförlitliga eller fullständiga. Carnegie frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt förlust eller skada som grundar sig på användandet av informationen i detta marknadsföringsmaterial. Materialet får inte spridas utan tillstånd av Carnegie. Informationen i denna publikation riktar sig uteslutande till Carnegies kunder i Sverige och är således inte riktad till någon person eller företag i USA, Kanada, Japan eller Australien eller i något annat land där publicering eller tillgängliggörande av materialet är förbjudet eller tillåtligheten därav på något sätt är begränsad. Det åligger personer som tagit del av denna publikation att själva informera sig om och iaktta dessa regler

Relaterade artiklar

Stark start för EQT Nexus
Investeringstema

Stark start för EQT Nexus

Vid halvårsskiftet i fjol lanserades private equity-fonden EQT Nexus – riktad till privata investerare. Hittills...

Säker livsmedelsförsörjning
Investeringstema

Säker livsmedelsförsörjning

Människorna blir fler, skördarna måste öka och matens miljöpåverkan minska. Livsmedelssystemet behöver säkras mot geopolitiska...