Torssell: Relativt stark börstrend

Stockholmsbörsen har rört sig sidledes de senaste veckorna. Det mesta talar för att det bara är en paus i den uppåtgående trenden, skriver Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell.


I mitten av mars bildades en dojistapel i veckodiagrammet efter en uppgång med drygt 10 procent på bara åtta veckor. Den typen av stapel representerar osäkerhet och sedan dess har OMXS30-indexet noterats i en kortsiktig konsolidering mellan 2 480 och 2 555.

Om motståndet i konsolideringen passeras möter nästa hinder vid dryga 2 580 följt av målområdet vid 2 630–2 660. Punkteras i stället 2 480 och 50-dagars medeltal vid 2 475, möter nästa stöd vid cirka 2 400.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

Min bild är fortsatt att trenden ser relativt stark ut och att den konsolidering vi har haft i cirka fem veckor efter dojistapeln ser ut som en paus, ett tillfälligt avbrott i en uppåtgående trend. Som jag skrev i förra veckan visar sannolikheterna att är den här typen av konfigureringar brukar bryta ut i trendens riktning. Vi får väl se hur det blir den här gången med tanke på allt stök vi ser runt om i världen.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Misslyckat utbrottsförsök
Teknisk analys

Torssell: Misslyckat utbrottsförsök

I förra veckan försökte Stockholmsbörsen bryta ut på uppsidan, men föll sedan tillbaka. Det är...

Torssell: Svagt mönster i S&P 500
Teknisk analys

Torssell: Svagt mönster i S&P 500

USA-börserna vände i förra veckan upp efter flera veckors nedgång. Volymmönstret ger dock skäl till...