Carnegie rekryterar ledande skattejurist

En av Sveriges mest erfarna skattejurister inom Private Banking, Jörgen Grönlund, ansluter till Carnegie Private Bankings Skatt & Juridik-team.

Efter sommaren börjar Jörgen Grönlund som skattejurist och expert på skattefrågor på Carnegie Private Bankings Malmökontor. Han har sin bakgrund i domstolsvärlden, men har i mer än 20 år arbetat med skattefrågor för privata investerare och entreprenörer. Han kommer närmast från SEB Private Banking och har tidigare även arbetat på SEB i Luxemburg, Carnegie och HQ Bank.

– Det är väldigt roligt att vara tillbaka på Carnegie som redan har branschens bästa team på skatte- och juridikområdet. Jag är bosatt i Malmö och kommer nu i första hand att arbeta med Carnegies kunder i södra och västra Sverige, säger Jörgen Grönlund.

– Vi är väldigt glada att Jörgen Grönlund nu ansluter och att vi på så sätt kan öka tillgängligheten för investerare i regionerna syd och väst. Med sin expertis, sitt stora nätverk och sin långa erfarenhet av att arbeta med investerare med komplexa ekonomier och med utlandsfrågor kommer Jörgen vara ett viktigt tillskott till vårt redan starka erbjudande, säger Charlotta Byström, chef över Skatt & Juridik inom Carnegie Private Banking.

– Att säkra en korrekt struktur, se till kundens hela balansräkning och livssituation är en viktig del av en förmögenhetsförvaltning och på Carnegie tilltalas jag av att teamet runt kunden är centralt. Det finns ett väldigt nära samarbete mellan investeringsrådgivare, skattespecialister, familjerättsjurister och pensionsspecialister, säger Jörgen Grönlund.

Efter rekryteringen består Carnegies team Skatt & Juridik av åtta seniora skattejurister och familjerättsjurister med expertis inom bland annat komplexa strukturer, bolagsförsäljningar, flytt till eller från Sverige, generationsskiften, ekonomisk familjejuridik och stiftelser.

– Kvalificerad rådgivning inom skatt och juridik är viktigt för entreprenörer och privata investerare. Att ha de främsta specialisterna på området är centralt i Carnegies private banking-erbjudande, säger Charlotta Byström.