”Fantastiskt att få presentera företaget man älskar”

Jonas Brandt och Patrik Norinder, vd respektive CFO för dykutrustningstillverkaren Poseidon, är två av de entreprenörer som åker med Carnegie och investerarnätverket Seed forum till New York för att resa kapital från amerikanska investerare.

Jonas Brandt och Patrik Norinder på Poseidon, ett premiumvarumärke som tillverkar dykutrustning för både sportdykare och professionella dykare samt militärer. 

Varför vill ni hitta nya investerare?

– Just nu är vi i ett läge där vi redan har investerat mycket pengar i utveckling, nu vill vi ta nästa steg arbeta med en ny bredare produktportfölj, säger Patrik Norinder.

Söker ni investerare med någon särskilt expertis?

– Vi har länge sagt att vi vill ha någon som kan retail eller har ett starkt engagemang för havsmiljön, säger Jonas Brandt.

Hur mycket kapital vill ta in?

– Vi har precis tagit in 7,2 miljoner kronor från existerande ägare och önskar komplettera med ytterligare cirka 20 miljoner kronor för att kunna gå mer aggressivt fram, säger Patrik Norinder.

Har ni anpassat er pitch inför New York-resan?

– Vi har lagt mer fokus på det militära perspektivet eftersom vi redan säljer till U.S. Navy idag. Vi söker även en större summa än vi skulle tagit in i Sverige säger Patrik Norinder.

Vad har ni hittills lärt er av resan med Carnegie och Seed forum?

– Jag har tagit med mig att produkten i sig inte är det viktigaste. Det är ett klassiskt misstag som ofta görs i ingenjörsföretag. Vi bör istället lägga fokus på att lyfta fram företaget och vår historia samt potentialen framåt, säger Patrik Norinder.

Hur är känslan?

– Det ska bli fantastiskt och jättespännande att få presentera företaget man älskar och se reaktionerna, säger Jonas Brandt.

– Tidigare Seed forum-träffar vi deltagit på har gett resultat så nu när vi fick chansen att åka till USA så ville vi gärna ta den. Dessutom är USA den största marknaden för oss, så det känns naturligt att åka dit, säger Patrik Norinder.


 

Läs mer om resan och intiativet här: 

Carnegie ger åtta nordiska startups en scen på Broadway!