Carnegie Private Banking lanserar Omvärldspodden

På torsdag ser en ny podd dagens ljus! I Omvärldspodden från Carnegie Private Banking diskuterar varje vecka omvärldsstrategerna Helena Haraldsson och Henrik von Sydow vad som händer i vår omvärld – och hur det påverkar finansiella marknader och investeringar. 

Varför släpper ni en podcast?

– Omvärldspodden blir ett bra komplement till vårt nyhetsbrev, Veckans Viktigaste. Formatet ger oss möjlighet att nyansera våra tankar och analyser i större utsträckning. Det blir även ett smidigt och lättsamt sätt för kunder och följare att ta till sig viktiga omvärldshändelser, säger Henrik von Sydow, som har en bakgrund som moderat riksdagspolitiker, varit ordförande i riksdagens skatteutskott och arbetat på Carnegie sedan 2014.  

Vad kommer ni prata om?

– Varje vecka väljer vi ut tre aktuella händelser som påverkar de finansiella marknaderna. I podden kommenterar och analyserar vi hur dessa kan påverka investeringar och placeringar, säger Helena Haraldsson, som i 20 år analyserat finansiella marknader på Carnegie. 

Vem bör lyssna?

– Har du en större investeringsportfölj är du säkert mån av vad som händer i omvärlden. Men podden passar även dig som inte är så insatt men på ett enkelt sätt vill få förklarat vad som styr börsen och därmed mångas sparande. Omvärldspodden blir ett perfekt format för detta – på max tio minuter reder vi ut de viktigaste händelserna som man bör ha koll på, säger Henrik von Sydow. 

Hur och var lyssnar jag?

– Varje torsdag kommer ett nytt avsnitt. Du kan prenumerera i Itunes via appen Podcaster eller nå podden här , Soundlcoud, via Twitter och LinkedIn.  


 

Carnegie Private Banking – Där kunskap och kapital möts