Ny analyschef på Carnegie – Kristofer Liljeberg

Kristofer Liljeberg, en av Sveriges mest erfarna och uppskattade aktieanalytiker, är ny Head of Swedish Research på Carnegie sedan den 1 januari i år. Kristofer har arbetat på Carnegie i 25 år och har tidigare främst fokuserat på analys av hälsovårdssektorn.

”Analysen är central i hela vår rådgivning. Vår ambition är att fortsätta ha den bredaste analysbevakningen av nordiska bolag utan så kallad uppdragsanalys. Vi har planer på att ytterligare utöka antalet bolag som vi följer och har därför nyligen genomfört ett antal rekryteringar inom flera sektorer”

Kristofer Liljeberg, Head of Swedish Research

Carnegie har högst anseende inom analys- och mäkleritjänster på svenska marknaden, enligt Kantar Sifo Prosperas årliga kundersökning, där institutionella placerare utvärderar svenska marknadsaktörer. Fem år i rad har Carnegie toppat rankingen inom svensk aktieanalys, exekvering och corporate access.

”Vi har haft en fantastisk framgång inom vår aktieanalys de senaste åren och jag är övertygad om att Kristofer med sin erfarenhet kommer att fortsätta den utvecklingen tillsammans med teamet”, säger Henric Falkenberg, Head of Carnegie Securities.

”2020 var ett speciellt år för oss alla. Marknaden rörde sig snabbt och arbetet var mycket intensivt. Även om värderingarna sprungit iväg på sina håll ser vi positivt på börsen inför 2021. Samtidigt har vi fortsatt flera intressanta börsnoteringar ute i marknaden. Det kommer att bli ett spännande år på många sätt”, säger Kristofer Liljeberg.