Torssell: Nivåerna att bevaka på börsen

Stockholmsbörsen har backat efter den negativa reversalformation som bildades i början av januari. Här är nivåerna som Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell fokuserar på just nu.


Efter den negativa reversalformation som bildades i veckodiagrammet fredagen den 5 januari har jag navigerat efter scenariot att OMXS30-indexet kortsiktigt borde ned med ett prisobjektiv i området mellan 2 230–2 270. Därefter har den korta trenden varit nedåtriktad, men index har ännu inte nått ned till detta målområde.

På uppsidan har index har etablerat ett första kortsiktigt motståndsområde vid 2 330–2 368. Om det området passeras signalerar det styrka och då möter nästa tunga motståndsområde vid 2 415–2 470. Därefter är vi på obruten mark och då siktar jag på 2 630–2 670.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

På nedsidan möter ett kortsiktigt stöd vid cirka 2 285, motsvarande lägstanivån från onsdagen 17 januari och ungefär där 50-dagars medeltal handlas. Om OMXS30 vänder ned under detta stöd siktar jag på 2 230–2 270 som ett möjligt vändningsområde.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Svagt mönster i S&P 500
Teknisk analys

Torssell: Svagt mönster i S&P 500

USA-börserna vände i förra veckan upp efter flera veckors nedgång. Volymmönstret ger dock skäl till...

Torssell: Relativt stark börstrend
Teknisk analys

Torssell: Relativt stark börstrend

Stockholmsbörsen har rört sig sidledes de senaste veckorna. Det mesta talar för att det bara...