”Grundscenariot fortsatt positivt”

Stockholmsbörsen har under lång tid gått starkt – men ännu finns ingen toppenkänning. Tvärtom har vi åtskilliga månader av uppgång framför oss. Det scenariot levererar Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking. 

I mitten av november prognostiserade Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking, att börsen de kommande fyra-sex månaderna skulle stiga 5-10 procent. Analysen uppdaterade han i mitten av december till en 5-10 procentig ökning fram till april.

Sedan dess har börserna fortsatt att klättar och Johnny Torssell beskriver nu i en färsk analys att uppgången kan pågå ett bra tag till.

– Mitt grundscenario är fortsatt positivt. Jag tror vi får en långsiktig viktig topp någon gång mellan juli i år och april nästa år. Det är kartan jag navigerar efter, baserat på ett antal olika verktyg i den tekniska analysen, säger han.

I närtid tror han dock på en rekyl, vilken redan skulle kunna vara inledd i USA.

– Efter en sådan här kraftig uppgång kommer en rekyl på, säg, 5 procent som kan hålla i sig ett par veckor upp till någon månad – men det är alltså bara en tillfällig rekyl i en längre upptrend.

– Om denna rekyl kommer att starta nu eller från en högre nivå, det är svårt att säga. Eventuellt har den redan inletts i och med nedgången i USA de senaste sex dagarna efter all time high-noteringen vi gjorde då.

Hur ser det ut på övriga börser?

– Börserna ligger hyfsat i synk i Stockholm, USA och Tyskland: Vi ska ha en topp i våg tre i femvågssekvensen.


Carnegie Private Banking – Där kunskap och kapital möts