Torssell: Målområdet om kritiska nivån passeras

Trenden pekar uppåt på Stockholmsbörsen som ser ut att ladda för ett test av det två år gamla kursrekordet, skriver Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell.


I det långsiktiga perspektivet pekar trenden på Stockholmsbörsen uppåt, illustrerat av en prisutveckling där vi ser stegvis högre bottnar samtidigt som de glidande medeltalen pekar upp. Men det finns en variabel som indikerar att upptrenden inte är fullt så stark: det faktum att OMXS30-indexet inte har noterat ett nytt kursrekord sedan i början på januari 2022.

Indexet bildade en topp i augusti 2021 och en i januari 2022 och dessa två toppar utgör ett tungt motståndsområde.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

Ett första kortsiktigt motståndsområde möter vid 2 368–2 385. Om index passerar detta tekniska tak möter nästa tunga motstånd i området runt rekordnoteringen vid 2 410–2 470. Skulle börsen orka passera även dessa toppar har jag ett målområde för OMXS30 vid 2 630–2 660 för helåret.

På nedsidan möter ett kortsiktigt stöd vid runt 2 335 och om den nivån underskrids möter det viktigaste stödet vid januaribottens lägsta notering vid 2 285.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Positiv signal i veckodiagrammet
Teknisk analys

Torssell: Positiv signal i veckodiagrammet

Stockholmsbörsen OMXS30-index har bildat en formation som signalerar börsuppgång under de närmaste tre-fem veckorna, skriver...