Kunskap, inspiration och investeringsidéer hos Carnegie Private Banking

Carnegie Private Banking vann 10 av 13 kategorier när svenska private banking-aktörer utvärderas av kunderna (Kantar Prospera 2021). News- and Market info var en dessa kategorier. Henrik von Sydow, omvärldsstrateg svarar på några korta frågor om hur vi arbetar med finansiell information och våra marknadsutsikter.

Beskriv Carnegie Private Banking som kunskapshus?

– Carnegie är varje dag en mötesplats för kunskap och kapital men även för investerare och entreprenörer. Här delar vi analys, strategier, inspiration och investeringsidéer till  våra Private Banking-kunder via våra nyhetsbrev, publikationer, digitala placeringsseminarier och nätverksträffar som vi hoppas också fungerar som inspiration för investerare och entreprenörer.

Varför är det viktigt att utbilda kunderna?

– Många av de investerare som vi arbetar med är både mycket duktiga och aktiva. Ju bättre våra kunder förstår de finansiella marknaderna desto bättre investeringsbeslut kan de fatta. Det kommer i sin tur leda till nöjdare kunder. Vi vill vara den aktör som erbjuder inspiration, idéer och investeringsmöjligheter i alla typer av marknader. 

Vad har ni haft för aktiviteter i höst?

– Vi inledde hösten med  seminarieserien ”Börshösten 2022” på vår digitala plattform Carnegie Live där våra strateger och aktieanalytiker presenterade  sina bästa investeringscase.  Just nu är vårt entreprenörsprogram Carnegie Accelerator igång liksom vårt nätverk Carnegie Next Generation, med nästa generations stora privata investerare och ägare.  Dessutom rullar våra nätverksträffar och afterwork ”Carnegie efter börsen” i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Linköping. Den sjätte oktober klockan 10 presenterar vi vår färska portfölj- och allokeringsstrategi direktsänt på Carnegie Live.

Högst rankade aktör inom bl.a

News- and Market info

Läs mer

Relaterade artiklar

Powell & Putin pressar börsen
Makro

Powell & Putin pressar börsen

Marknaden hade förväntat sig en räntehöjning på 75 punkter i USA till en styrränta över...

Luft under vingarna
Veckans aktiecase

Luft under vingarna

Försvarskoncernen har stigit kraftigt på börsen. Ökad geopolitisk oro ökar försvarsanslagen på både kort och...

Portföljens bästa inflationsskydd
Börskommentar

Portföljens bästa inflationsskydd

Inflationen är högre än väntat och hökaktiga centralbanker får börserna på fall. Alternativa tillgångar kan...