Teknisk analys: Bull Kina!

Enligt Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking, så laddar Shanghai Composite för en stark rörelse uppåt.

Varför ser den kinesiska börsen intressant ut nu?

– Vi har ett scenario där min våganalys visar att index borde röra sig uppåt eller till och med rejält uppåt. Den analysen backas även också upp av min långsiktiga cykelanalys. Jag är nu positiv fram till dess jag får signaler om motsatsen.

Vilka nivåer ska man hålla kolla på?

– Idag är index på 3006. Om index skulle falla igenom botten vid cirka 2735 så kan jag komma att ändra mitt scenario, men fram till dess är jag positiv. Jag har två scenarion för uppgångspotentialen. I första scenariot är jag väldigt positiv och uppskattar en uppgång på 30-35 procent (index 4000-4100). I mitt andra scenario borde indexet röra sig upp mot 3600-nivån, det vill säga 20 procent upp från nuvarande nivåer, baserat på min våganalys.

VÅGANALYS – SCENARIO 1 (30-35 procent upp)

I diagram 4 nedan ser vi utvecklingen i ett veckodiagram från sommaren 2016 tillsammans med en RSI-indikator längst ned. Utgångspunkten är att botten som träffades i början på året var startskottet på en femvågssekvens upp. Toppen i våg (1) träffades i april i år vilket ledde till en rekyl i tre vågor där botten i våg (2) träffades i somras. Om den här analysen är riktig har index startat en våg (3) upp.

VÅGANALYS – SCENARIO 2 (20 procent upp)
Det här scenariot baseras på att uppgången från januaribotten till apriltoppen var en våg (A) och att trevågssekvensen ned således är en våg (B). Om detta är korrekt borde indexet upp mot 3600-nivån i en (C)-våg (se diagram 5 nedan).

 

Vill du ha specifika placeringsförslag för att exponera dig mot Kina ska du kontakta din rådgivare för att höra mer om våra produkter och investeringsidéer.