Kicki Ekström

Kicki Ekström är kravanalytiker och testare inom IT Business Analysts och har tidigare erfarenhet från bank-, finans och försäkringsbranschen. Hon började sin resa på Carnegies Tech-avdelning 2001, efter att i många år ha arbetat på ett konsultbolag som levererade system- och supportlösningar till Carnegie. Under Kickis tid på Carnegie har hon jobbat med många olika saker, ofta i projektform. Idag har hon sin bas i ett utvecklingsteam.

Hur är du som person?

– Jag är nyfiken och tycker om att lära mig nya saker. Jag gillar detaljer, att förstå hur saker hänger ihop och problemlösning.

På fritiden är jag gärna aktiv utomhus, tycker om att gå långa promenader i skogen, cykla eller påta i trädgården. Jag går gärna på konsert eller teater.

Vad motiverar dig i ditt arbete?

– När jag får vara med och förändra och förbättra, lösa problem och hitta nya lösningar tillsammans med andra. Det är roligt och spännande att se hur något man arbetat med implementeras och tas emot av användarna. Det finns så mycket att lära om branschen, affären och teknik. Jag lär mig något nytt varje dag.

”Inom Carnegie Tech har vi en bra gemenskap, nära till skratt och högt i tak. Alla som vill har chans att vara med och påverka.”

Hur är Carnegie som arbetsplats?

– Arbetsuppgifterna är väldigt varierande, man utmanas och utvecklas hela tiden. Beslutsvägarna är korta, kollegorna är engagerade, lösningsorienterade och hjälpsamma. Vi har flexibla arbetstider och arbetar delvis på distans. Inom Carnegie Tech har vi en bra gemenskap, nära till skratt och högt i tak. Alla som vill har chans att vara med och påverka.

Varför ska man söka sig hit?

– På Carnegie är vi i ständig rörelse. Förändringstakten är hög. Vi jobbar med krav och önskemål på ny funktionalitet och nya tekniska lösningar. Som dels kommer från interna användare och kunder, men också från omvärlden, då finansbranschen är i ständig förändring.

Du ska söka dig hit om du är intresserad av bank, finans och IT och vill jobba i en snabbfotad organisation som är involverade i hela kedjan, från idé till färdig produkt.