Torssell: Nya toppar efter höstrekyl

Ytterligare någon månad kan den trista utvecklingen på Stockholmsbörsen hålla i sig – därefter klättrar marknaden vidare mot nya toppar. Det huvudscenariot levererar Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking.

– Jag tycker att börsen följer ”kartan” jag navigerat efter ganska väl under de senaste månaderna, säger Johnny Torssell och fortsätter:

– Under våren tjatade jag om att jag är positiv till börsen och räknade med en säsongstopp i juli. Därefter har jag navigerat efter scenariot att börsen ska ned ungefär fram till höstdagjämningen i slutet på september.

Nedgången på Stockholmsbörsen på cirka 6 procent sedan mitten av juli är alltså inte början på en längre nedgång, utan ska snarare ses som en sensommarrekyl, menar Johnny Torssell (bilden). Till grund för sin argumentation anför han bland annat den tekniska våganalysen, som ger vid handen att börsen i en upptrend brukar rör sig i fem böljande rörelser, och sedan följas av en större rekyl, i storleksordningen 20-30 procent.

– Jag tror inte att femvågssekvensen är klar ännu, utan att vi för närvarande befinner oss i våg 4 och att börsen senare, när höstbotten har träffats, ska upp i en våg 5, säger Johnny Torssell.

– Säsongsanalysen visar att vi brukar ha en svag utveckling fram till slutet på september/början på oktober. Därefter brukar börsen utvecklas starkt fram till mars/april.

 Och hur är läget på den amerikanska börsen?

– Den befinner sig i en höstrekyl som borde fortsätta några veckor till. Därefter kan USA-börsen gå upp till nya all time high”-nivåer igen.

Vill du provläsa Johnny Torssells Short Term?

Ladda ned Short Term 30 augusti 2017 här