Institutionella investerare värderar återigen Carnegie högst!


Etta inom aktieanalys, exekvering och corporate access i Prosperas årliga undersökning.

För femte året i följd toppar Carnegie rankingen inom svensk aktieanalys, exekvering och corporate access. Det framgår av Kantar Sifo Prosperas årliga marknadsundersökning, där institutionella investerare utvärderat svenska analys- och mäklarhus.

Carnegie har högst anseende inom analys- och mäkleritjänster på svenska marknaden, enligt Kantar Sifo Prosperas årliga kundersökning, där ett 60-tal  institutionella placerare har utvärderat svenska marknadsaktörer.

Det är femte året i rad som investmentbanken toppar såväl den totala rankingen som samtliga utvärderade kategorier: analys & rådgivning, exekvering, samt ”corporate access”(investerarmöten).

– Det är glädjande att se hur Carnegie inte bara behåller positionen som Sverige och Nordens främsta analys- och mäklarhus utan att vi också ökar vår poäng. Vi uppskattas för bred  och relevant sektoranalys samt förmågan att genom våra affärsflöden skapa god likviditet åt  våra kunder i en marknad som blir allt mer komplex, säger Henric Falkenberg, chef för Carnegie Securities.

Carnegie är också rankad på första plats inom kategorin ESG analys.

– Vi insåg tidigt vikten av att integrera ESG som en naturlig del i vårt grundläggande analysarbete. Denna satsning betalar sig nu genom att vi byggt upp ledande kunskap och erfarenhet inom ett område som bara kommer att öka i betydelse för såväl våra kunder som samhället i stort, säger Lena Österberg, analyschef på Carnegie.  

För mer information, kontakta:
Henric Falkenberg, Chef Carnegie Securities

Telefon: +46 734 17 82 22

Emelie Friberg, Kommunikationschef
Telefon: +46 734 17 92 29

Relaterade artiklar