Institutionella investerare rankar Carnegie högst inom svensk aktieanalys och mäkleri

Institutionella investerare rankar Carnegie högst inom svensk aktieanalys och mäkleri, för sjunde året i rad. Det framgår av Kantar Sifo Prosperas årliga marknadsundersökning, där institutionella investerare utvärderat svenska analys- och mäklarhus.

Carnegie toppar såväl den totala rankingen som samtliga utvärderade kategorier: analys och rådgivning, exekvering och corporate access där Carnegie får ett rekordhögt betyg av kunderna.

”Vi är tacksamma att kunderna fortsätter att vara nöjda med det arbete vi gör och att vi därmed behåller platsen som det främsta analys- och mäklarhus i Sverige”, säger Henric Falkenberg, Global Head of Securites. ”Återigen får vi högsta betyg i kontakten med våra kunder vilket är extra viktigt för oss”, forsätter Falkenberg.

Undersökningen baseras på intervjuer med institutionella investerare i Sverige. I årets undersökning får Carnegie återigen högsta betyg av kunderna och rankas topp 3 i 14 av 19 sektorkategorier.    

“Våra analytiker har länge varit topprankade i olika undersökningar. Vi har ett mycket erfaret team som hel tiden fortsätter att bygga kunskap samtidigt som kunskapsöverföring till yngre medarbetare är en prioritering i vårt arbete och den här undersökningen visar att vi lyckas med det”, säger Kristofer Liljeberg chef för analys i Sverige.

Relaterade artiklar

Carnegie förvärvar Didner & Gerge
Carnegie News

Carnegie förvärvar Didner & Gerge

Carnegie Holding AB (Carnegie) har kommit överens med grundarna Adam Gerge och Henrik Didner om...