Institutionella investerare rankar Carnegie högst inom svensk aktieanalys och mäkleri, för sjätte året i rad.

Carnegie toppar rankingen inom svensk aktieanalys, exekvering och corporate access (investerarmöten). Det framgår av Kantar Sifo Prosperas årliga marknadsundersökning, där institutionella investerare utvärderat svenska analys- och mäklarhus.

Carnegies ledande marknadsställning inom svensk aktieanalys, mäkleritjänster och corporate access är unik och kundernas uppskattning av ett enskilt analys och mäklarhus har aldrig varit så högt, enligt Kantar Sifo Prosperas årliga marknadsundersökning.  Carnegie toppar såväl den totala rankingen som samtliga utvärderade kategorier: analys och rådgivning, corporate access och exekvering där Carnegie får ett rekordhögt betyg av kunderna. Tidigare i år rankades Carnegie nummer ett inom nordisk aktieanalys och mäkleri.

”Det viktigaste är att kunderna uppskattar den personliga kontakten och vår förmåga att skapa likviditet i marknaden”

Henric Falkenberg, Global Head of Securities

”Det är glädjande att se hur Carnegie behåller positionen som det främsta analys- och mäklarhus i Sverige och Norden men kanske det viktigaste är att kunderna uppskattar den personliga kontakten och vår förmåga att skapa likviditet i marknaden”, säger Henric Falkenberg, Global Head of Securites. ”Kunderna är det viktigaste vi har och vi är mycket tacksamma för att vi år efter år får deras förtroende”.

Carnegie rankas på första plats i 11 av 19 sektorer inom analys och topp tre  i 15 sektorer. 

”Det här visar att den långsiktiga och målmedvetna investeringen som vi gjort inom analys har bidragit till den relevanta och marknadsledande sektoranalys som kunderna uppskattar”, säger Kristofer Liljeberg, chef för analysen i Sverige.

Relaterade artiklar