Institutionella investerare rankar Carnegie högst inom svensk aktieanalys och mäkleri

Carnegie toppar rankingen, för åttonde året i rad,  inom svensk aktieanalys, exekvering och corporate access (investerarmöten). Det framgår av Kantar Sifo Prosperas årliga marknadsundersökning, där institutionella investerare utvärderat svenska analys- och mäklarhus.

Carnegie har en ledande marknadsställning inom svensk aktieanalys, mäkleritjänster samt corporate access och fortsätter rankas högt av kunderna i oberoende kundundersökningar. Carnegie toppar såväl den totala rankingen som samtliga utvärderade kategorier: analys och rådgivning, corporate access och exekvering.

”Vi vill rikta ett stort tack till våra kunder för att vi återigen får deras förtroende. Kunderna är alltid i fokus på Carnegie. Att de återigen ger oss höga betyg är av stor betydelse för hela vårt team”, säger Henric Falkenberg, Global Head of Securities. ”Att våra kunder är nöjda är av yttersta vikt för oss.”

Carnegie rankas på första plats inom 9 av 19 sektorer inom analys och är topp tre inom 14 sektorer.

”Vår analys utgör kärnan i vår verksamhet och spelar en avgörande roll för hur vi kan bidra till våra kunders framgång. Därför är det extra glädjande att se hur högt vi rankas inom analys”, säger Kristofer Liljeberg, Head of Research Sweden.

Relaterade artiklar

Carnegie förvärvar Didner & Gerge
Carnegie News

Carnegie förvärvar Didner & Gerge

Carnegie Holding AB (Carnegie) har kommit överens med grundarna Adam Gerge och Henrik Didner om...