Hög affärsaktivitet och förstärkt marknadsposition


VD och koncernchef Björn Jansson kommenterar halvårsrapporten 2021


De finansiella marknaderna har under det första halvåret visat på en sjudande optimism. Carnegies rådgivning är högt eftertraktad och affärsaktiviteten har aldrig varit så hög. Under det första halvåret 2021 når vi ett resultat som är på samma nivå som helåret 2020, ett år som i sig var ett rekordår.

I flera år har Carnegie investerat med ambitionen om att förbli den ledande nordiska investmentbanken och de senaste åren har den positionen stärkts. 2020 var Carnegie rådgivare i fler aktiemarknadstransaktioner än någon annan bank på den europeiska marknaden, vilket följdes
upp med en delad första placering när vi stänger halvåret 2021. Tittar vi isolerat på börsnoteringar så har Carnegie medverkat i 34 börsnoteringar vilket är fler noteringar än någon annan aktör i Europa. Vår framgång bygger på kombinationen av vårt högt rankade analysteam, vår placeringskraft bland institutionella investerare över hela världen, vårt nätverk av privata investerare och Investment Banking teamets starka marknadsposition som tillsammans skapar ett unikt ekosystem.

Tittar vi isolerat på börsnoteringar så har Carnegie medverkat i 34 börsnoteringar vilket är fler noteringar än någon annan aktör i Europa.

Källa: Bloomberg


Under det första halvåret har vi ökat personalstyrkan, främst inom affärsorganisationen i syfte att hantera det höga affärsflödet och för att utveckla vårt kunderbjudande. Vid halvårsskiftet var vi ca 50 fler anställda än för ett år sedan. Vi har också gjort ytterligare investeringar i vår IT-infrastruktur för att effektivisera våra processer och utveckla vårt kunderbjudande.

Vi fortsätter arbetet med att uppmuntra till ett hållbart företagande genom att dela ut Carnegie Sustainability Award som i år gick till Ørsted, Camurus och Pepix och för åttonde året i rad var vi återigen med och delade ut SvD Affärsbragd som i år gick till Klarna och dess grundare Sebastian Siemiatkowski. Ett nytt initiativ som vi medverkar i är Restart The Future, ett initiativ där fler svenska storbolag gått samman för att stötta start-ups och bidra till att accelerera deras resa.

Våra kunder står alltid i centrum på Carnegie och deras förtroende kombinerat med våra kunniga och engagerade medarbetare i ett gynnsamt marknadsklimat har bidragit till en stark resultatutveckling under det första halvåret

Björn Jansson, Vd Carnegie

Våra kunder står alltid i centrum på Carnegie och deras förtroende kombinerat med våra kunniga och engagerade medarbetare i ett gynnsamt marknadsklimat har bidragit till en stark resultatutveckling under det första halvåret. Förutsättningarna är goda för att även det andra halvåret kommer att bli bra. Oavsett vad som händer med de finansiella marknaderna framöver kommer Carnegie fortsätta att investera för att utveckla och förbättra sitt erbjudande så att kundernas höga förtroende består.

Här kan du läsa halvårsrapporten i sin helhet>


Björn Jansson. Vd Carnegie

Relaterade artiklar

Carnegie breaks IPO record
Carnegie News

Carnegie breaks IPO record

After a highly successful 2020, Carnegie has broken records and achieved its best six months...