Vilka aktiemarknader är mest intressanta?

Carnegie Private Banking släppte för några veckor sedan strategierapporten ”Spänd förväntan” som ger en överblick och analys över aktuella ekonomiska klimat. Hör vår makroekonom Helena Haraldsson berätta om vilka aktiemarknader som är intressanta just nu.

Europeiska aktier

Den politiska oron är förmodligen något överdriven. Valutan är svag, centralbankernas stimulanser stora och nu får man draghjälp från en bättre omvärld. Vi tror att vinsterna kan börja ta fart.

Banker i USA

USA-börsen är ganska dyr och i dagsläget svårutsägbar. Men håll koll på bankaktier som gynnas av stigande räntor. Småbolagen är dyra men kan bli intressanta beroende på hur de ekonomiska stimulanserna kommer att se ut.

Japan

Japan-börsen har en stor andel cykliska bolag men kan också lyftas av flöden in i aktier. Stora pensionsfonder allokerar upp sin aktieandel och hushållen har stora summor som sitter på bankkonton, så ett aktieintresse kan leda till inflöden på börsen.

Utvalda tillväxtmarknader

Analytikernas pessimism har precis börjat vända och prognoserna blir lite mer optimistiska. Vi tycker framför allt om de små marknaderna, frontier markets. Dessutom är småbolag på tillväxtmarknader intressanta då de är lite mer skyddade om det skulle bli en ökad protektionism.  Vi väljer aktiva fonder. 

Vill du veta mer?

Ladda ned Strategirapporten ”Spänd förväntan”

Se filmen: Varför investera i immuno-onkologi?

Se filmen: Varför investera i Kanada-aktier?


Carnegie Private Banking – Där kunskap och kapital möts