Från Karlstad till världen

ENTREPRENÖRSKAP. I torsdags var Carnegie Private Banking åter mötesplats för investerare och start-ups. Vi fick en pratstund med Helge Modén, Fredrik Gunnarsson och Victor Isaksen från ljudteknikbolaget Sound Dimension, som söker finansiering för att ta sin intelligenta högtalare aiFi ut i världen. 

Victor Isaksen, styrelseordförande för Sound Dimension, drar upp volymen på sin aiFi-högtalare och RnB-låten ”Try me” med Jason Deruo strömmar ut i rummet.

– Lyssna nu när jag bygger på med en aiFi-högtalare till – du hör att ljudet blir djupare och basen tydligare. Våra högtalare är som legobitar – du kan sätta ihop upp till 65 000 stycken, alla tar sin plats i helheten så att ljudet blir så bra som möjligt, förklarar han.

Vd Fredrik Gunnarsson, Executive Sound Wizard enligt visitkortet, fyller i:

– I dag kopplade vi ihop 66 stycken för att visa publiken – det blev riktigt go’-ljud här i lokalen.

Sound Dimension är ett av elva start-ups, från Sverige, Norge och Baltikum, som i torsdags presenterade sina affärsidéer för femtiotalet investerare från Carnegies nätverk och investerarnätverket Seed Forum i Carnegie Hall i Stockholm. Målet för Sound Dimension: ta in 25 miljoner kronor för att accelerera tillväxten.

– Vi vill dra på ordentligt – se till att grejerna syns och hörs i princip i alla länder. Hittills finns vi sedan ett par månader i utvalda butiker i Sverige, Norge, Frankrike, Belgien och i USA, berättar Victor Isaksen. 

– I januari vann vi pris för high performance audio- och video-produkt på CES i Las Vegas – världens största konsumentteknikmässa. Det har gett oss mycket uppmärksamhet – det vi gör är vi faktiskt ensamma om i världen.

Hur har ni upplevt dagen på Carnegie?

– Positivt! Det har funnits ett bra intresse för oss – vi får se om det går hela vägen till investering! Och faktiskt har vi redan gjort en affär: Nästa vecka drar vi igång ett samarbete med ett annat start-up som var här i dag.

 

Carnegie Private Banking: En mötesplats för affärsidéer och kapital

  • Sedan 2014 samarbetare Carnegie Private Banking  med Seed Forum – en global, ideell organisation vars verksamhet syftar till att förbereda entreprenörer inför investerarmöten och anordna matchmaking mellan entreprenörer och olika typer av investerare.
  • Förutom Sound Dimension deltog följande start-ups på investerarträffen på Carnegie förra veckan: CollectiveCrunch, Smartster, Eevia, Hotel Online, Poseidon, Connicto, Bokon, Red Flash Mobile, Surgify och Blixpay. 

 


Investerare möter entreprenörer på Carneige. 


Carnegie Private Banking – Där kunskap och kapital möts