Malmö i fokus på Carnegie Efter Börsen

Smakprov från Malmös entreprenörsscen, näringsliv och fastighetsmarknad. Det serverades på senaste Carnegie Efter Börsen i torsdags. 
– Vi har allihop ett ansvar att sälja in Malmö och lyfta fram en korrekt bild, sa Olof Andersson, vd för fastighetsbolaget Trianon.

På bilden ovan Olof Andersson, vd Trianon, med Carnegies omvärldsanalytiker Henrik von Sydow. 

Den generellt svaga utvecklingen på bostadmarknaden är inget som oroar Olof Andersson, vd för fastighetsbolaget Trianon. Det framhöll han på eventet Carnegie Efter Börsen för bankens vänner och samarbetspartners på Hotel Duxiana i Malmö i torsdags.

– Det är i första hand ett problem i Stockholm med sjunkande priser på bostadsrätter. Visst kan det sprida sig även till Malmö, men det skulle i sådana fall spela oss som bolag rätt i händerna. Vi bygger hyresrätter och blir det problem på bostadsrättsmarknaden går priset på byggrätter ner och det blir mer lediga resurser i byggindustrin, sa Olof Andersson

Han berättade också att han just träffat representanter för regeringen för att prata om Trianons kommande produktion av nya bostäder i Rosengård.

– Vi jobbar mycket med hyresrätter. Jag har en viss oro för att marknaden snart kan vara mättat på de lite dyrare hyresrätterna som byggts i Malmö. Vi fokuserar mycket på andra delar – hela Malmö ska utvecklas.

Olof Andersson framhöll också att han ibland stöter på en felaktig Malmöbild när han träffar investerare, bland annat i Stockholm.

– Vi har ett ansvar allihop att sälja in Malmö och lyfta fram en korrekt bild.

Medverkade på Carnegie Efter Börsen gjorde även Charlotta Alegria Ursing från Malmö-inkubatorn Minc med ett trettiotal bolag. Hennes tips till investerare var att leta efter bolag med kvinnliga medgrundare.

– Det finns mycket forskning kring det nu. Har du en kvinnlig medgrundare har du större chans att få en riktigt bra avkasting över tid.

Pehr Andersson, näringlivsdirektör i Malmö Stad, framhöll den mycket goda klassen på Malmös entreprenörer och nya företag.

– Stockholmsentreprenörerna kan kamma sig och skaffa ett jobb, medan Malmö-entreprenörerna redan är på plats, sa han.