Carnegie rankas som Nordens främsta investment bank 2022 – vinner Prosperas ranking inom Corporate Finance, M&A och ECM

Carnegie rankades som den främsta rådgivaren inom företagstransaktioner (Corporate Finance) samt samgåenden och förvärv (M&A) i Sverige och Norden och den främsta rådgivaren inom aktiemarknadsrelaterade transaktioner (ECM) i Sverige, Norge och Norden, enligt Kantar Sifos Prospera-undersökning.

Carnegie är den första rådgivaren som sju år i rad varit ledande i Prosperas rankning för Corporate Finance. Rankningarna är baserade på intervjuer med bolag som anlitade rådgivare för M&A i Norden med ett lägsta transaktionsvärde på 25 miljoner euro och ett lägsta transaktionsvärde på 10 miljoner euro för ECM.

”Detta är ett fantastiskt resultat som ska tillskrivas hela teamet. Våra kunder är kärnan i vår verksamhet och den här undersökningen visar att kunderna uppskattar det vi gör. Och det är det är det viktigaste för oss”, säger Tony Elofsson, Head of Investment Banking.

Carnegie utsågs till nummer ett i sju olika rankningar av Prospera och förbättrade totalt sett sitt resultat på alla marknader i Norden.

”Vi är för första gången den främsta ECM-rådgivaren i Norge och återigen den ledande svenska M&A-rådgivaren. I Danmark och Finland, där vi rankas som nummer två, har vårt totala resultat förbättrats väsentligt, och kunderna är i synnerhet nöjda med vårt nätverk och placeringsförmåga och branschkunskap, som tycks vara en gemensam nämnare för alla länder”, fortsätter Elofsson.

Carnegie toppar rankningarna inom följande kategorier:

  • Nr 1 inom Corporate Finance i Norden
  • Nr 1 inom Corporate Finance i Sverige
  • Nr 1 inom M&A i Norden
  • Nr 1 inom M&A i Sverige
  • Nr 1 inom ECM i Norden
  • Nr 1 inom ECM i Sverige
  • Nr 1 inom ECM i Norge

Läs mer om Prospera-undersökningen här: https://www.kantarsifo.se/erbjudande/prospera/rankings

Relaterade artiklar

Miljonbemanning vinner SvD Affärsbragden
Carnegie News

Miljonbemanning vinner SvD Affärsbragden

Grattis Ali Khalil, Saleh Karrani, Shafik Muwanga och företaget Miljonbemanning till årets Affärsbragd. Miljonbemanning är...